Plăcintă cu ciuperci și cartofi
Sunteți pregătiți pentru un preparat savuros? Haideți să pregătim această plăcintă cu cartofi și ciuperci. Începem cu sosul bechamel, a cărei rețetă o puteți afla mai jos, și folosi mai târziu și la alte preparate precum lasagna. Cartofii și ciupercile se așază în straturi împreună cu sosul bechamel, iar deasupra vom adăugă puțină brânză Gruyere care se va topi, și va da preparatului un gust și mai bun.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu ciuperci și cartofi
1 lingură ulei
250 grame ciuperci portobello, felii subțiri
100 grame ciuperci shimeji
sare
piper
1 lingură unt
2 linguri făină
200 ml smântână lichidă
200 grame brânză Gruyere, rasă
1 kg cartofi, rondele
Cum să prepari plăcintă cu ciuperci și cartofi
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă cele două feluri de ciuperci și gătește-le timp de 8 minute, asezonând între timp cu sare și piper.
- Încinge o altă tigaie la foc mediu, adaugă untul și topește-l.
- Redu focul, adaugă făina și amestecă ușor cu o spatulă până când obții un preparat cu o culoare gălbuie.
- Toarnă smântâna și adaugă 2/3 din brânza Gruyere. Amestecă până când se omogenizează.
- Ia o tavă rotundă, cu un diametru de aproximativ 30 de cm și toarnă 1/3 din sosul bechamel, făcut mai devreme.
- Adaugă 1/2 din cartofi, așezându-i în spirală. Completează cu 1/2 din ciupercile călite.
- Continuă cu încă un strat format din jumătate din sosul rămas, și restul de cartofi și ciuperci.
- Întinde restul de sos bechamel pe deasupra, și presară brânza rămasă. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Dă totul la cuptor pentru o oră, la 190 de grade Celsius.
- Poftă bună!