Plăcintă cu ciuperci și cartofi

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții
Plăcintă cu ciuperci și cartofi

Sunteți pregătiți pentru un preparat savuros? Haideți să pregătim această plăcintă cu cartofi și ciuperci. Începem cu sosul bechamel, a cărei rețetă o puteți afla mai jos, și folosi mai târziu și la alte preparate precum lasagna. Cartofii și ciupercile se așază în straturi împreună cu sosul bechamel, iar deasupra vom adăugă puțină brânză Gruyere care se va topi, și va da preparatului un gust și mai bun.

Ingrediente

1 lingură ulei

250 grame ciuperci portobello, felii subțiri

100 grame ciuperci shimeji

sare

piper

1 lingură unt

2 linguri făină

200 ml smântână lichidă

200 grame brânză Gruyere, rasă

1 kg cartofi, rondele

 

Etape

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă cele două feluri de ciuperci și gătește-le timp de 8 minute, asezonând între timp cu sare și piper.
  3. Încinge o altă tigaie la foc mediu, adaugă untul și topește-l.
  4. Redu focul, adaugă făina și amestecă ușor cu o spatulă până când obții un preparat cu o culoare gălbuie.
  5. Toarnă smântâna și adaugă 2/3 din brânza Gruyere. Amestecă până când se omogenizează.
  6. Ia o tavă rotundă, cu un diametru de aproximativ 30 de cm și toarnă 1/3 din sosul bechamel, făcut mai devreme.
  7. Adaugă 1/2 din cartofi, așezându-i în spirală. Completează cu 1/2 din ciupercile călite.
  8. Continuă cu încă un strat format din jumătate din sosul rămas, și restul de cartofi și ciuperci.
  9. Întinde restul de sos bechamel pe deasupra, și presară brânza rămasă. Asezonează cu sare și piper după gust.
  10. Dă totul la cuptor pentru o oră, la 190 de grade Celsius.
  11. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *