Plăcintă cu iaurt și stafide

E incredibil cum poți face un preparat atât de gustos cu niște foi de plăcintă fine cumpărate de la magazin, ouă, iaurt și stafide! Totul e să ai răbdare și să faci straturi, ungând cu grijă foile cu ulei.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu iaurt și stafide
5 ouă
½ cană zahăr
sare
1 cană iaurt
1 linguriță coajă rasă de portocală
1 linguriță coajă rasă de lămâie
¼ cană ulei
8 foi de plăcintă fine, tăiate pe jumătate
1 cană stafide
zahăr pudră pentru decorat
Cum să prepari plăcintă cu iaurt și stafide
- Separă albușurile de gălbenușuri.
- Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă zahărul. Pune un praf de sare, apoi amestecă totul cu un mixer, până când zahărul se dizolvă.
- Adaugă iaurtul, coaja de lămâie și pe cea de portocală și amestecă din nou.
- Separat, bate spumă albușurile și adaugă-le peste crema de iaurt. Încorporează cu o spatulă și lasă crema deoparte.
- Unge o tavă dreptunghiulară (28 x 18 x 5 cm) cu ulei folosind o pensulă de bucătărie. Pune pe fundul tăvii 4 foi de plăcintă, având grijă să ungi cu ulei fiecare foaie în parte.
- Întinde 1/3 din crema de iaurt, presară 1/3 din cantitatea de stafide, apoi pune un nou strat format din 4 foi de plăcintă, fiecare unsă cu ulei. Continuă până când termini ingredientele. Ultimul strat va fi de foi de plăcintă.
- Dă plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180⁰C și coace-o 40 de minute.
- Când o scoți din cuptor, acoper-o cu un prosop de bucătărie și las-o să se răcească la temperatura camerei.
- Taie plăcinta și, opțional, o poți pudra cu zahăr înainte de servire.