Plăcintă cu iaurt și stafide

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră
  • 8 porții

E incredibil cum poți face un preparat atât de gustos cu niște foi de plăcintă fine cumpărate de la magazin, ouă, iaurt și stafide! Totul e să ai răbdare și să faci straturi, ungând cu grijă foile cu ulei.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu iaurt și stafide

5 ouă

1/2 cană zahăr

sare

1 cană iaurt

1 linguriță coajă rasă de portocală

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1/4 cană ulei

8 foi de plăcintă fine, tăiate pe jumătate

1 cană stafide

zahăr pudră pentru decorat

Cum să gătești plăcintă cu iaurt și stafide

  1. Separă albușurile de gălbenușuri.
  2. Pune gălbenușurile într-un bol și adaugă zahărul. Pune un praf de sare, apoi amestecă totul cu un mixer, până când zahărul se dizolvă.
  3. Adaugă iaurtul, coaja de lămâie și pe cea de portocală și amestecă din nou.
  4. Separat, bate spumă albușurile și adaugă-le peste crema de iaurt. Încorporează cu o spatulă și lasă crema deoparte.
  5. Unge o tavă dreptunghiulară (28 x 18 x 5 cm) cu ulei folosind o pensulă de bucătărie. Pune pe fundul tăvii 4 foi de plăcintă, având grijă să ungi cu ulei fiecare foaie în parte.
  6. Întinde 1/3 din crema de iaurt, presară 1/3 din cantitatea de stafide, apoi pune un nou strat format din 4 foi de plăcintă, fiecare unsă cu ulei. Continuă până când termini ingredientele. Ultimul strat va fi de foi de plăcintă.
  7. Dă plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180⁰C și coace-o 40 de minute.
  8. Când o scoți din cuptor, acoper-o cu un prosop de bucătărie și las-o să se răcească la temperatura camerei.
  9. Taie plăcinta și, opțional, o poți pudra cu zahăr înainte de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *