Plăcintă de carne

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 6 porții

După ce-o să faci prima dată această plăcintă cu carne, vei vrea să o faci din nou și din nou. Centrul are carne tocată de vită, iar pe marginile crocante vei descoperi gustul de cârnat proaspăt și mozzarella topită.

Ingrediente necesare pentru plăcintă de carne

¼ căni făină

400 grame aluat de foietaj (2 foi)

¼ cană sos de roșii

200 grame cârnat proaspăt

200 grame mozzarella cu umiditate scăzută, răzuită

250 grame carne tocată de vită

1 ceapă, tocată mărunt

1 linguri pesmet

1 gălbenuș de ou

1 lingură sos barbecue

2 linguri lapte

Sare

½ linguriță nucșoară

Piper

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat

1 ou, bătut

Cum să prepari plăcintă de carne

  1. Presară făină pe suprafața de lucru și așază o foie de aluat pe ea. Taie foaia în formă circulară, folosind o farfurie plată cu diametrul de aproximativ 22 de centimetri. Îndepărtează resturile de aluat. Procedează la fel cu cea de-a doua foaie.
  2. În centrul uneia dintre cele două foi circulare, fă opt tăieturi în formă de raze. Pornește dinspre centru și oprește-te la aproximativ 3-4 cm de marginea foii.
  3. Pune hârtie de copt pe o tavă, apoi așază pe ea foaia circulară care nu are tăieturi în centru. Cu grijă, plasează peste aceasta cea de-a doua foaie.
  4. Unge foaia de deasupra cu sos de roșii, folosind o pensulă de bucătărie, dar numai pe spațiul dinspre margine, unde nu sunt tăieturi.
  5. Pune cârnatul pe suprafața pe care ai dat cu sos de roșii, apoi acoperă-l cu mozzarella.
  6. Îndoaie colțurile de aluat ale foii de deasupra peste umplutura de cârnat și mozzarella.
  7. Începe să pregătești compoziția de carne: pune într-un bol carnea tocată de vită, ceapa, pesmetul, gălbenușul, sosul barbecue, laptele, nucșoara și pătrunjelul. Asezonează cu sare și piper și amestecă totul cu mâna.
  8. După ce ai amestecat bine compoziția, aplatizeaz-o într-o formă destul de mare încât să încapă în centrul plăcintei.
  9. Unge “razele” plăcintei cu ou bătut.
  10. Coace plăcinta la cuptorul preîncălzit la 200⁰C pentru 45 de minute.
  11. Dacă vrei, decorează cu ketchup și pătrunjel proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *