Ingrediente necesare pentru plăcintă foitaj cu praz și cașcaval
200 g aluat foitaj
1 lingură ulei de măsline
1 praz, feliat
1 ceapă verde, tocată
sare
piper
coajă rasă de lămâie
4-5 ouă
sare
piper
1/2 cană smântână de gătit
150-200 g mozzarella, rasă
1 sparanghel alb, fâșii
Cum să gătești plăcintă foitaj cu praz și cașcaval
- Tapetează cu aluatul o formă pentru cozonaci, adaugă peste ea o foaie de hârtie de copt și varsă deasupra boabe de fasole. Greutatea lor va permite aluatului să-și păstreze forma în cuptor.
- Dă la cuptor 25 de minute la 180⁰C.
- Călește prazul și ceapa verde în ulei de măsline, asezonând cu sare, piper și coajă rasă de lămâie.
- Bate ouăle cu smântâna și cu un pic de sare și piper.
- Așază mozzarella rasă într-un strat în forma cu aluatul copt. Adaugă prazul cu ceapa verde călite, apoi sparanghelul fâșii, iar peste ele toarnă ouăle bătute.
- Dă la cuptor 30 de minute la 180⁰C.
- Porționează și servește-o caldă.