Plăcintă foitaj cu praz și cașcaval
La plăcinte înainte! Înainte la plăcinte cu aluat foitaj, cu praz și cu cașcaval, care se servesc musai calde. Nu au carne, așa că cine le mănâncă se poate considera vegetarian pentru o vreme, dacă nu cumva era deja. Sunt atât de delicioase încât nici un mâncător de carne nu-i va duce dorul acesteia din urmă, cât timp farfuria va fi plină cu plăcinte din acestea. Serios!
Ingrediente necesare pentru plăcintă foitaj cu praz și cașcaval
200 g aluat foitaj
1 lingură ulei de măsline
1 praz, feliat
1 ceapă verde, tocată
sare
piper
coajă rasă de lămâie
4-5 ouă
sare
piper
1/2 cană smântână de gătit
150-200 g mozzarella, rasă
1 sparanghel alb, fâșii
Cum să prepari plăcintă foitaj cu praz și cașcaval
- Tapetează cu aluatul o formă pentru cozonaci, adaugă peste ea o foaie de hârtie de copt și varsă deasupra boabe de fasole. Greutatea lor va permite aluatului să-și păstreze forma în cuptor.
- Dă la cuptor 25 de minute la 180⁰C.
- Călește prazul și ceapa verde în ulei de măsline, asezonând cu sare, piper și coajă rasă de lămâie.
- Bate ouăle cu smântâna și cu un pic de sare și piper.
- Așază mozzarella rasă într-un strat în forma cu aluatul copt. Adaugă prazul cu ceapa verde călite, apoi sparanghelul fâșii, iar peste ele toarnă ouăle bătute.
- Dă la cuptor 30 de minute la 180⁰C.
- Porționează și servește-o caldă.