Prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 6 porții

Această prăjitură vă va aduce aminte de vestita turtă dulce, așa că nu aveți nicio scuză să nu o pregătiți anul acesta de Crăciun! Veți aroma prăjitura cu unele din condimentele preferate de iarnă, și anume ghimbir, scorțișoară și nucșoară. Iar pe deasupra, am preparat o glazură delicioasă cu cremă de brânză și vanilie.

Ingrediente necesare pentru prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză

Pentru aluat:

 

200 grame făină

1 linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe scorțișoară

2 lingurițe nucșoară

sare

1 linguriță praf de copt

150 grame unt

1 lingură melasă

75 grame zahăr

 

Pentru glazură:

 

100 grame cremă de brânză

50 grame unt

1 lingură zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

bomboane colorate

Cum să gătești prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză

  1. Adaugă făina, ghimbirul, scorțișoara, nucșoara și bicarbonatul într-un bol mare. Adaugă un praf de sare și amestecă.
  2. Mixează untul, melasa și zahărul într-un bol mare de mixer.
  3. Adaugă treptat făina și continuă să mixezi până când obții un aluat omogen.
  4. Întinde aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  5. Dă-l la cuptor pentru 20 de minute, la 175 de grade Celsius.
  6. Adaugă crema de brânză, untul, zahărul pudră și esența de vanilie într-un bol mic. Amestecă bine folosind o spatulă.
  7. Decupează sau taie aluatul în formele pe care le preferi.
  8. Pe deasupra, întinde glazura de cremă de brânză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.