Prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză
Această prăjitură vă va aduce aminte de vestita turtă dulce, așa că nu aveți nicio scuză să nu o pregătiți anul acesta de Crăciun! Veți aroma prăjitura cu unele din condimentele preferate de iarnă, și anume ghimbir, scorțișoară și nucșoară. Iar pe deasupra, am preparat o glazură delicioasă cu cremă de brânză și vanilie.
Ingrediente necesare pentru prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză
Pentru aluat:
200 grame făină
1 linguriță ghimbir pudră
2 lingurițe scorțișoară
2 lingurițe nucșoară
sare
1 linguriță praf de copt
150 grame unt
1 lingură melasă
75 grame zahăr
Pentru glazură:
100 grame cremă de brânză
50 grame unt
1 lingură zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
bomboane colorate
Cum să prepari prăjitură cu ghimbir și cremă de brânză
- Adaugă făina, ghimbirul, scorțișoara, nucșoara și bicarbonatul într-un bol mare. Adaugă un praf de sare și amestecă.
- Mixează untul, melasa și zahărul într-un bol mare de mixer.
- Adaugă treptat făina și continuă să mixezi până când obții un aluat omogen.
- Întinde aluatul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Dă-l la cuptor pentru 20 de minute, la 175 de grade Celsius.
- Adaugă crema de brânză, untul, zahărul pudră și esența de vanilie într-un bol mic. Amestecă bine folosind o spatulă.
- Decupează sau taie aluatul în formele pe care le preferi.
- Pe deasupra, întinde glazura de cremă de brânză.