5 rețete cu nuci, de încercat toamna aceasta

5 rețete cu nuci, de încercat toamna aceasta
Citește mai multe articole despre

De ce să încerci mai multe rețete cu nuci? Pentru că nucile sunt nu doar acel ingredient crocant pe care îl adăugăm în prăjituri, ci unele dintre cele mai vechi alimente consumate de om. Chiar și vechii greci și romani lăudau nucile pentru proprietățile și beneficiile lor. Sunt extrem de versatile, deci pot fi folosite la multe alte lucruri decât prăjituri. Le putem servi ca mic dejun lângă bolurile noastre cu cereale, pot fi adăugate în supe, salate, ba chiar și în feluri principale de tip stir-fry.

Nucile sunt unul dintre cele mai sănătoase ingrediente cu care toamna ne vine în ajutor. Au numeroase beneficii pentru organism și este recomandat să le consumăm de câte ori avem ocazia. Iar dacă nu avem răbdare să le gătim, nucile sunt indicate a fi servite ca snack-uri, atunci când simțim nevoia să ronțăim ceva. Dacă însă vrei să te bucuri de ele într-un preparat culinar delicios, am pregătit mai jos o colecție de 5 rețete cu nuci, numai bune de încercat toamna aceasta!

5 rețete cu nuci, de încercat toamna aceasta

1. Tort raw vegan cu caju și nuci

Bucătăria raw-vegană este relativ nou-sosită în România, dar a devenit din ce în ce mai populară. Dacă nu ai mai preparat rețete raw-vegane până acum, să știi că ele nu se fac greu deloc. Mai complicată este găsirea ingredientelor în supermarket. Aluatul este unul crocant, de curmale și nuci, iar crema are ca element principal nucile caju, aromate cu lămâie și sirop de arțar.

2. Prăjitură cu nuci și lapte condensat

Avem aici o prăjitură cu aluat moale și pufos și o glazură de nuci și lapte. Sună bine, nu-i așa? Dacă ești de acord, încearcă această prăjitură. Nouă a reușit să ne trezească numeroase amintiri, ea fiind similară cu prăjiturile pe care le mâncam când eram mici. Hai să ne apucăm de treabă!

3. Chec cu nuci, biscuiți și ciocolată, fără coacere

Checul cu biscuiți și ciocolată este o prăjitură care nu cere prea multă bătaie de cap. Și asta pentru că nu necesită coacere. De aici și denumirea, folosită uneori, de chec rece. Practic, în doar 5 minute compoziția în care vei adăuga nuci și rahat este gata. Apoi trebuie să ai răbdare cam 3 ore până se răcește bine.

4. Charoset

Charoset-ul este un desert servit din cele mai vechi timpuri, ale cărui mențiuni datează din vremuri biblice. El constă în mere tocate, servite cu nuci, miere și scorțișoară. Arome simple, clasice, care nu au cum să dea greș. Am îmbunătățit, spunem noi, rețeta tradițională, adăugând și puțin amaretto. Chiar dacă acesta nu era prezent în varianta clasică, nouă ne-a plăcut nespus de mult!

5. Stir-fry cu pui, legume si nuci

Bucătăria asiatică este cunoscută pentru faptul că este foarte gustoasă, folosește ingrediente proaspete și are timpi de gătire reduși. De aceea este perfectă pentru zilele în care suntem mai grăbiți. Acest stir-fry se face de asemenea foarte ușor, astfel că îl recomandăm acelora dintre voi care sunt începători în ale gătitului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *