Prăjitură cu iaurt și afine

  • Dificultate: Medie
  • 6 ore
  • 6 porții
Prăjitură cu iaurt și afine

Cauți un desert ușor și răcoritor? Poți încerca această prăjitură cu iaurt și afine! Își are originea în rețeta de cheesecake și este extrem de gustos și ușor. Blatul de biscuiți este înlocuit cu unul făcut de noi de la zero, iar crema are în compoziție iaurt, cremă de brânză și puțină frișcă. Ca ingredient vedetă am folosit afine, acestea putând fi proaspete, dar și congelate, după cum vă e norocul!

Ingrediente

300 grame făină

sare

1 lingură oțet

1 lingură ulei

2 linguri apă caldă

150 grame iaurt

200 grame cremă de brânză

100 grame zahăr tos

150 grame frișcă

200 grame afine congelate

 

 

Etape

  1. Amestecă făina într-un bol cu un praf de sare, oțet, ulei și apă caldă.
  2. Începe să frămânți ușor aluatul cu mâinile, apoi continuă până când obții un aluat omogen.
  3. Înfășoară aluatul în folie și dă-l la frigider pentru o oră.
  4. Așază-l apoi într-o tavă de cuptor rotundă cu un diametru de aproximativ 30 de cm. Dă-l la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  5. Mixează într-un bol iaurtul, crema de brânză și zahărul tos până când se omogenizează.
  6. Adaugă pe rând frișca și afinele congelate, amestecând între timp.
  7. Așază compoziția în tava rotundă peste aluat, amestecând cu o spatulă.
  8. Dă tortul la frigider pentru 3 ore.
  9. Îl poți servi cu fructe și mentă pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *