Somon la cuptor cu piure de sfeclă

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • O porție

De fiecare dată când gătești minunatul somon, îl poți face încă și mai interesant, combinându-l cu meșteșug. Cum facem și noi aici. Îl gătim în ulei de măsline și în unt, aromatizându-l cu rozmarin și lime. Pregătim și un sosuleț de sfeclă roșie cu o garnitură de porumb. Ia să vezi ce bun iese.

Ingrediente necesare pentru somon la cuptor cu piure de sfeclă

ulei de măsline
100-150 grame somon
sare
piper
1 linguriță unt
2 crenguțe rozmarin
suc de lime
100-150 grame sfeclă roșie fiartă, cuburi
1 lingură unt
busuioc
sare
1 lingură smântână de gătit
100-150 grame porumb
sare
2-3 frunze mentă proaspătă, mărunțite
1-2 lingurițe suc de lime
1 linguriță oțet balsamic

Cum să prepari somon la cuptor cu piure de sfeclă

  1. Încinge într-o tigaie un pic de ulei de măsline.
  2. Unge și file-ul cu ulei de măsline, cu sare și cu piper, apoi prăjește-l bine pe ambele părți.
  3. Pune și untul și topește-l, aruncă în tigaie și crenguțele de rozmarin și stropește totul cu suc de lime.
  4. Dă la cuptor 5-7 minute la 180ºC.
  5. Între timp, pasează sfecla cu untul și cu smântâna de gătit, asezonând cu busuioc și sare. Pune deoparte.
  6. Într-un castron, amestecă porumbul cu sare după gust, cu frunza de mentă, sucul de lime și oțetul balsamic.
  7. Servește somonul cu sos de sfeclă roșie și cu porumb.

2 comentarii

  1. Nu e despre reteta asta, care pare buna si o sa o incerc. Dar m-am uitat la retetele asa zise pt Dieta Dukan. Fara suparare, dar acele retete NU unt deloc potrivite pt dukan! Au numia ingrediente care nu sunt permise in dieta. Daca cineva care e la inceput cu dieta se uita peteele o sa fie complet debusolat!

    • Bună, Luminița. Nu e nici o supărare, chiar mulțumim! 😀 Spune-ne care ți s-au părut în neregulă ca să vedem concret, fiindcă respectivele (dacă sunt) trebuiesc musai înlăturate sau modificate. 🎈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *