Ingrediente necesare pentru prăjitură grecească cu foi de plăcintă și iaurt (Lemonopita)
Pentru prăjitură:
8 foi de plăcintă
4 ouă
coajă rasă de lămâie
1 lingură suc de lămâie
1 cană iaurt grecesc
½ lingură praf de copt
1 cană zahăr
unt
Pentru sirop:
1-2 căni sirop de zahăr
coajă rasă de lămâie
Cum să gătești prăjitură grecească cu foi de plăcintă și iaurt (Lemonopita)
- Pune foile de plăcintă într-un vas de copt și lasă-le la cuptor 20 minute la 170ºC.
- Scoate-le din cuptor, mărunțește-le și lasă-le deoparte.
- Bate ouăle într-un castron, împreună cu coajă rasă de lămâie, cu sucul de lămâie, iaurtul grecesc și praful de copt.
- Toarnă și zahărul și continuă să amesteci cu telul.
- Adaugă foile de plăcintă mărunțite și omogenizează.
- Unge o tavă de copt cu unt și transferă amestecul în ea, apoi lasă la cuptor 20 minute la 170ºC.
- După ce ai pregătit sirop de zahăr într-o oală (eventual împreună cu 1-2 batoane de scorțișoară), asezonează cu coajă rasă de lămâie și amestecă.
- Toarnă siropul peste baza din foi de plăcintă și lasă la însiropat.