Prăjitură Monkey Bread

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Monkey Bread este o prăjitură foarte populară în Statele Unite, a cărei denumire vine de la faptul că se mânâncă într-un mod simplu, cu mâna. Aluatul este unul moale și pufos, iar această prăjitură se servește de obicei fierbinte. Nu are multe ingrediente și nici nu se face prea greu, deci dacă nu aveți idei de deserturi pentru acest weekend, este o opțiune demnă de luat în seamă.

Ingrediente necesare pentru prăjitură Monkey Bread

100 grame unt

100 grame zahăr brun

200 grame aluat foitaj

100 grame nuci

50 grame fulgi de ciocolată

 

Cum să gătești prăjitură Monkey Bread

  1. Adaugă untul și zahărul într-un bol și dă-le la microunde pentru 1-2 minute.
  2. Taie aluatul de foietaj în 8 bucățele mici și dă-le o formă rotundă.
  3. Așază biluțele de aluat într-o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 25 de cm.
  4. Adaugă pe deasupra jumătate din nuci, jumătate din untul topit și fulgii de ciocolată.
  5. Completează cu restul de ingrediente.
  6. Dă prăjitura la cuptor pentru o oră la 170 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *