Pui coquelet umplut
Datorită aspectului său, puiul coquelet este numai bun pentru o masă de sărbătoare. Îl vom umple cu felii de citrice și numeroase arome, apoi îl dăm la cuptor unde va căpăta o aromă cu adevărat irezistibilă. Dacă vreți mai mult, ungeți-l cu ulei de măsline și dulceață de ceapă, pentru un gust care vă va încânta papilele.
Ingrediente necesare pentru pui coquelet umplut
1 pui coquelet
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
1 felie de grepfrut
½ portocală
1 felie de lămâie
3 morcovi, tăiați în sferturi pe lungime
ghimbir proaspăt
rozmarin proaspăt
1 ceapă roșie, tăiată pe sferturi
1 căpățână de usturoi
2 linguri dulceață de ceapă
Cum să prepari pui coquelet umplut
- Unge puiul cu ulei de măsline și asezonează-l cu sare și piper.
- Umple puiul cu feliile de citrice, 1 morcov, ghimbir proaspăt și rozmarin proaspăt. Leagă picioarele puiului cu o sfoară.
- Mută puiul într-un vas de cuptor, apoi adaugă ceapa roșie, morcovii și feliile de lămâie rămase.
- Taie căpățâna de usturoi în două pe orizontală și adaugă una dintre jumătăți în vasul de cuptor.
- Unge puiul cu dulceața de ceapă, adaugă rozmarin și încă puțin ulei de măsline.
- Dă puiul la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.