Pui coquelet umplut

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Datorită aspectului său, puiul coquelet este numai bun pentru o masă de sărbătoare. Îl vom umple cu felii de citrice și numeroase arome, apoi îl dăm la cuptor unde va căpăta o aromă cu adevărat irezistibilă. Dacă vreți mai mult, ungeți-l cu ulei de măsline și dulceață de ceapă, pentru un gust care vă va încânta papilele.

Ingrediente necesare pentru pui coquelet umplut

1 pui coquelet

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

1 felie de grepfrut

½ portocală

1 felie de lămâie

3 morcovi, tăiați în sferturi pe lungime

ghimbir proaspăt

rozmarin proaspăt

1 ceapă roșie, tăiată pe sferturi

1 căpățână de usturoi

2 linguri dulceață de ceapă

Cum să prepari pui coquelet umplut

  1. Unge puiul cu ulei de măsline și asezonează-l cu sare și piper.
  2. Umple puiul cu feliile de citrice, 1 morcov, ghimbir proaspăt și rozmarin proaspăt. Leagă picioarele puiului cu o sfoară.
  3. Mută puiul într-un vas de cuptor, apoi adaugă ceapa roșie, morcovii și feliile de lămâie rămase.
  4. Taie căpățâna de usturoi în două pe orizontală și adaugă una dintre jumătăți în vasul de cuptor.
  5. Unge puiul cu dulceața de ceapă, adaugă rozmarin și încă puțin ulei de măsline.
  6. Dă puiul la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *