Pui în sos cremos

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Chiar așa, un pui porționat, gătit cu ciuperci într-un cremos sos alb pe bază de smântână, aromatizat cu muștar, vin alb și cu nelipsita ceapă. Totul se petrece într-una și aceeași tigaie: prăjirea, călirea, gătirea la foc mic. Rezultatul? Să te ții!

Ingrediente necesare pentru pui în sos cremos

1 pui de țară, porționat
sare
piper
1 ceapă, feliată
100-150 grame ciuperci, feliate
1/2 cană vin alb sec
2 lingurițe muștar Dijon
1/2 cană smântână de gătit
apă (dacă e nevoie)
sare
piper
coriandru

Cum să gătești pui în sos cremos

  1. Asezonează carnea de pui cu sare și piper, apoi prăjește 4-5 minute pe ambele părți în puțin ulei la foc mare.
  2. Scoate carnea pe o farfurie, apoi călește ceapa în aceeași tigaie.
  3. Adaugă și ciupercile și călește-le. Toarnă vinul deasupra și amestecă un pic.
  4. Peste ciuperci așază carnea de pui, acoperă și gătește 25 minute la foc mic.
  5. Adaugă muștarul și amestecă.
  6. Completează cu smântâna și, opțional, cu un pic de apă, asezonează cu sare și piper, amestecă, acoperă și gătește la foc mic încă 5-7 minute.
  7. Presară cu coriandru și ia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *