Pui în sos cremos
Chiar așa, un pui porționat, gătit cu ciuperci într-un cremos sos alb pe bază de smântână, aromatizat cu muștar, vin alb și cu nelipsita ceapă. Totul se petrece într-una și aceeași tigaie: prăjirea, călirea, gătirea la foc mic. Rezultatul? Să te ții!
Ingrediente necesare pentru pui în sos cremos
1 pui de țară, porționat
sare
piper
1 ceapă, feliată
100-150 grame ciuperci, feliate
½ cană vin alb sec
2 lingurițe muștar Dijon
½ cană smântână de gătit
apă (dacă e nevoie)
sare
piper
coriandru
Cum să prepari pui în sos cremos
- Asezonează carnea de pui cu sare și piper, apoi prăjește 4-5 minute pe ambele părți în puțin ulei la foc mare.
- Scoate carnea pe o farfurie, apoi călește ceapa în aceeași tigaie.
- Adaugă și ciupercile și călește-le. Toarnă vinul deasupra și amestecă un pic.
- Peste ciuperci așază carnea de pui, acoperă și gătește 25 minute la foc mic.
- Adaugă muștarul și amestecă.
- Completează cu smântâna și, opțional, cu un pic de apă, asezonează cu sare și piper, amestecă, acoperă și gătește la foc mic încă 5-7 minute.
- Presară cu coriandru și ia de pe foc.