Pui în stil thailandez
V-ați dorit să ajungeți în înderpărtata Thailanda? Suntem aici să vă ajutăm să vă apropiați cu un preparat inspirat din bucătăria locală. Este un pui gătit cu un sos specific zonei, cu lapte de cocos, și un curry făcut de noi cu nuci caju, migdale și coriandru proaspăt. Nu uitați că bucătăria thailandeză este una picantă, așa că vă recomandăm să nu vă zgârciți la ardeiul iute.
Ingrediente necesare pentru pui în stil thailandez
50 grame nuci caju
30 grame migdale
1 mână coriandru proaspăt
2 linguri ulei de măsline
½ ardei iute, tăiat subțire
1 lingură zeamă de lămâie
250 grame piept de pui, fâșii subțiri
1 linguriță garam masala
1 linguriță pudră de usturoi
250 ml lapte de cocos
Cum să prepari pui în stil thailandez
- Adaugă într-un blender nucile caju, migdalele, coriandrul, 1 lingură de ulei de măsline, ardeiul iute și zeama de lămâie.
- Pasează ingredientele într-un amestec omogen.
- Încinge restul de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă pieptul de pui și asezonează-l cu garam masala și usturoi.
- Gătește-l până când capătă o culoare albă omogenă.
- Toarnă laptele de cocos și dă în clocot.
- Adaugă amestecul de caju și redu focul.
- Gătește puiul timp de 20 de minute.