Pui întreg umplut cu orez negru

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Putem umple un pui întreg cam cu aproximativ orice. Astăzi însă vom încerca cu orez negru, un ingredient extrem de nutritiv. Acesta este o sursă excelentă de fibre și antioxidanți, astfel că recomandăm a-l consuma cât mai des. La toate acestea, vom adăuga și o salată de varză roșie pe care o vom aroma cu suc de lămâie și oțet balsamic.

Ingrediente necesare pentru pui întreg umplut cu orez negru

1 linguriță turmeric

sare

1 linguriță piper roșu măcinat

1 pui întreg, aproximativ 1 kg

100 grame orez negru, fiert

1 lingură ulei

1 varză roșie, dată pe răzătoare

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță suc de lămâie

2 linguri pătrunjel, tocat

2 lingurițe oțet balsamic

piper

 

Cum să gătești pui întreg umplut cu orez negru

  1. Amestecă sarea, piperul și turmericul într-un bol mic.
  2. Așază puiul pe un tocător de lemn și masează-l ușor cu condimentele.
  3. Umple puiul cu orezul negru și mută-l într-un vas de cuptor.
  4. Toarnă puțin ulei și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.
  5. Adaugă varza roșie într-un bol și toarnă uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul balsamic și pătrunjelul.
  6. Asezonează cu sare și piper după gust.
  7. Servește puiul pe pat de salată de varză!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *