Pui întreg umplut cu orez negru

Putem umple un pui întreg cam cu aproximativ orice. Astăzi însă vom încerca cu orez negru, un ingredient extrem de nutritiv. Acesta este o sursă excelentă de fibre și antioxidanți, astfel că recomandăm a-l consuma cât mai des. La toate acestea, vom adăuga și o salată de varză roșie pe care o vom aroma cu suc de lămâie și oțet balsamic.
Ingrediente necesare pentru pui întreg umplut cu orez negru
1 linguriță turmeric
sare
1 linguriță piper roșu măcinat
1 pui întreg, aproximativ 1 kg
100 grame orez negru, fiert
1 lingură ulei
1 varză roșie, dată pe răzătoare
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță suc de lămâie
2 linguri pătrunjel, tocat
2 lingurițe oțet balsamic
piper
Cum să prepari pui întreg umplut cu orez negru
- Amestecă sarea, piperul și turmericul într-un bol mic.
- Așază puiul pe un tocător de lemn și masează-l ușor cu condimentele.
- Umple puiul cu orezul negru și mută-l într-un vas de cuptor.
- Toarnă puțin ulei și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Adaugă varza roșie într-un bol și toarnă uleiul de măsline, sucul de lămâie, oțetul balsamic și pătrunjelul.
- Asezonează cu sare și piper după gust.
- Servește puiul pe pat de salată de varză!