Puricei din Muntenia

Ce ziceți de o rețetă muntenească? Are de toate în ea: carne, brânză, ouă. Mămăliga asta ajunge cam pentru șase porții de puricei. Dacă mai rămâne, o păstrați pentru mai târziu, când probabil veți face tot puricei, că tare-s buni.
Ingrediente necesare pentru puricei din Muntenia
6 căni apă
2 căni mălai
2 linguri untură
330 grame cârnați afumați, tocați mărunt
600 grame telemea de oaie, rasă
sare
6 ouă, bătute
Cum să prepari puricei din Muntenia
- Pentru mămăligă: Dă apa în clocot într-o oală la foc potrivit și săreaz-o. Adaugă treptat mălaiul amestecând încontinuu cu un tel.
- Fierbe 10 minute și amestecă pentru a evita producerea cocoloașelor. Când e gata, răstoarnă mămăliga pe un tocător de lemn.
- Pentru o porție: Topește 1 linguriță de untură într-o tigaie la foc mic spre potrivit.
- Fărâmițează mămăligă în tigaie, apoi adaugă 60-70g cârnați afumați și amestecă.
- Adaugă și 100g telemea rasă, sărează și amestecă.
- Toarnă câte 2 ouă bătute per porție și gătește 2-3 minute amestecând constant.