Puricei din Muntenia

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 6 porții

Ce ziceți de o rețetă muntenească? Are de toate în ea: carne, brânză, ouă. Mămăliga asta ajunge cam pentru șase porții de puricei. Dacă mai rămâne, o păstrați pentru mai târziu, când probabil veți face tot puricei, că tare-s buni.

Ingrediente necesare pentru puricei din Muntenia

6 căni apă

2 căni mălai

2 linguri untură

330 grame cârnați afumați, tocați mărunt

600 grame telemea de oaie, rasă

sare

6 ouă, bătute

 

 

Cum să gătești puricei din Muntenia

  1. Pentru mămăligă: Dă apa în clocot într-o oală la foc potrivit și săreaz-o. Adaugă treptat mălaiul amestecând încontinuu cu un tel.
  2. Fierbe 10 minute și amestecă pentru a evita producerea cocoloașelor. Când e gata, răstoarnă mămăliga pe un tocător de lemn.
  3. Pentru o porție: Topește 1 linguriță de untură într-o tigaie la foc mic spre potrivit.
  4. Fărâmițează mămăligă în tigaie, apoi adaugă 60-70g cârnați afumați și amestecă.
  5. Adaugă și 100g telemea rasă, sărează și amestecă.
  6. Toarnă câte 2 ouă bătute per porție și gătește 2-3 minute amestecând constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *