Roșii coapte umplute cu linte

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 3 porții

Aceste roșii coapte sunt o idee excelentă pentru un prânz sau o cină ușoară. Aici am ales o umplutură vegetariană, cu linte, dar dacă sunteți carnivori convinși, puteți opta și pentru una cu carne. În plus, rețeta aceasta este și una dietetică, fiindcă intră foarte puțin ulei, cât să se lege compoziția.

Ingrediente necesare pentru roșii coapte umplute cu linte

3 roșii mari

sare

2 căței usturoi, zdrobiți

1/2 linguriță cimbru

1/2 linguriță paprika

1 ceapă verde, tocată

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță pătrunjel tocat

100 grame linte roșie, fiartă

250 ml suc de roșii

 

Roșii coapte umplute cu linte - mod de preparare

  1. Taie partea de sus a roșiilor și scobește-le în interior, apoi toacă-le pulpa.
  2. Adaugă roșii tocate într-un bol și asezonează cu sare, piper, usturoi, cimbru și paprika.
  3. Adaugă ceapă verde, ulei de măsline, pătrunejel și linte.
  4. Amestecă totul până obții o compoziție omogenă.
  5. Folosește amestecul pentru a umple roșiile. La final le poți adăuga din nou “capacul”.
  6. Mută roșiile într-o tavă de cuptor și toarnă sucul de roșii peste ele.
  7. Dă-le la cuptor pentru 25 de minute, la 200 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *