Salată de legume cu ton

  • Dificultate: Medie
  • 15 minute
  • O porție

Îți propunem o salată bună-bună cu ton. Punem peștele în valoare nu doar cu roșii cherry, fasole verde și ardei gras, dar și cu un dressing iute și condimentat, cu busuioc și cu mentă proaspăt tocate. Spune-ne cum e!

Ingrediente necesare pentru salată de legume cu ton

1 linguriță semințe de coriandru
1 linguriță semințe de chimion
2 chili, felii subțiri
2-3 lingurițe ulei de măsline
2 căței de usturoi, mărunțiți
¼ cană oțet din vin roșu
100 grame fasole verde la conservă
1 ardei gras, cubulețe
1 ceapă roșie, cubulețe
1 chili, felii subțiri
busuioc proaspăt, tocat
mentă proaspătă, tocată
200 grame ton la conservă
7-8 roșii cherry, tăiate în două sau în patru
sare
piper

Cum să prepari salată de legume cu ton

  1. Prăjește coriandrul, chimionul și un chili 1-2 minute, apoi transferă amestecul într-un mojar și pisează.
  2. Călește usturoiul în ulei de măsline (cam 1 linguriță), adaugă condimentele pisate și amestecă.
  3. Toarnă și oțetul și gătește 2-3 minute.
  4. Într-un castron, adaugă fasolea verde, ardeiul gras, ceapa și chili. Asezonează cu busuioc și mentă.
  5. Pune și tonul cu roșiile cherry și presară cu sare și piper. Stropește totul cu uleiul de măsline rămas și adaugă dressingul. Amestecă și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *