Ingrediente necesare pentru salată de legume cu ton
1 linguriță semințe de coriandru
1 linguriță semințe de chimion
2 chili, felii subțiri
2-3 lingurițe ulei de măsline
2 căței de usturoi, mărunțiți
¼ cană oțet din vin roșu
100 grame fasole verde la conservă
1 ardei gras, cubulețe
1 ceapă roșie, cubulețe
1 chili, felii subțiri
busuioc proaspăt, tocat
mentă proaspătă, tocată
200 grame ton la conservă
7-8 roșii cherry, tăiate în două sau în patru
sare
piper
Cum să gătești salată de legume cu ton
- Prăjește coriandrul, chimionul și un chili 1-2 minute, apoi transferă amestecul într-un mojar și pisează.
- Călește usturoiul în ulei de măsline (cam 1 linguriță), adaugă condimentele pisate și amestecă.
- Toarnă și oțetul și gătește 2-3 minute.
- Într-un castron, adaugă fasolea verde, ardeiul gras, ceapa și chili. Asezonează cu busuioc și mentă.
- Pune și tonul cu roșiile cherry și presară cu sare și piper. Stropește totul cu uleiul de măsline rămas și adaugă dressingul. Amestecă și servește.