Saramură de crap
Vă e poftă de o rețetă bună de pește? Haideți să facem împreună una clasică. O rețetă de saramură picantă și gustoasă, numai bună a fi servită într-o zi de vară. Cu ce pește să serviți saramura? Noi am ales niște fileuri de crap pe care le-am gătit nițel pe grătar înainte de a le arunca în saramură. A ieșit o nebunie!
Ingrediente necesare pentru saramură de crap
4 roșii
2 ardei capia
1 lingură ulei de măsline
4 medalioane de crap, aproximativ 200 de grame fiecare
sare
piper
5 căței de usturoi, felii subțiri
cimbru proaspăt
500 ml apă
1 ardei iute, felii subțiri
Cum să prepari saramură de crap
- Adaugă roșiile și ardeii capia într-o tavă de cuptor și stropește cu puțin ulei de măsline.
- Dă legumele la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.
- Pune medalioanele de crap pe grătarul încins și gătește-le timp de 10 minute, întorcându-le pe ambele părți. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Curăță legumele de coajă și toacă-le mărunt. Amestecă-le apoi cu usturoi și cimbru.
- Pune apa la fiert într-o cratiță și adaugă legumele tocate. Dă amestecul în clocot și asezonează cu sare și piper după gust.
- Adaugă ardeiul iute tocat și medalioanele de crap. Gătește totul timp de 5 minute la foc mic.