Saramură de crap

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Vă e poftă de o rețetă bună de pește? Haideți să facem împreună una clasică. O rețetă de saramură picantă și gustoasă, numai bună a fi servită într-o zi de vară. Cu ce pește să serviți saramura? Noi am ales niște fileuri de crap pe care le-am gătit nițel pe grătar înainte de a le arunca în saramură. A ieșit o nebunie!

Ingrediente necesare pentru saramură de crap

4 roșii

2 ardei capia

1 lingură ulei de măsline

4 medalioane de crap, aproximativ 200 de grame fiecare

sare

piper

5 căței de usturoi, felii subțiri

cimbru proaspăt

500 ml apă

1 ardei iute, felii subțiri

 

Cum să prepari saramură de crap

  1. Adaugă roșiile și ardeii capia într-o tavă de cuptor și stropește cu puțin ulei de măsline.
  2. Dă legumele la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.
  3. Pune medalioanele de crap pe grătarul încins și gătește-le timp de 10 minute, întorcându-le pe ambele părți. Asezonează cu sare și piper după gust.
  4. Curăță legumele de coajă și toacă-le mărunt. Amestecă-le apoi cu usturoi și cimbru.
  5. Pune apa la fiert într-o cratiță și adaugă legumele tocate. Dă amestecul în clocot și asezonează cu sare și piper după gust.
  6. Adaugă ardeiul iute tocat și medalioanele de crap. Gătește totul timp de 5 minute la foc mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *