Smochine coapte cu brânză de capră și nuci
Iată un desert foarte simplu, inspirat din bucătăriile mediteraneană și arabă (care se suprapun). Smochinele umplute cu brânză de capră te pot duce cu gândul în aceeași măsură la “1001 de nopți” sau la corabia lui Ulise trasă undeva pe țărm. Tu hotărăști asta. Și tot tu hotărăști dacă e vorba de desert sau de o gustărică.
Ingrediente necesare pentru smochine coapte cu brânză de capră și nuci
6 smochine proaspete
100 g brânză de capră
2 linguri nuci mărunțite
sare
piper
frunze de salvie
2 linguri miere
Cum să prepari smochine coapte cu brânză de capră și nuci
- Fă o secțiune în cruce în fiecare smochină după ce le-ai retezat codițele.
- “Deschide” fiecare smochină și umple-o cu brânză de capră, apoi cu nuci mărunțite. Presară un pic de sare și piper și așază deasupra frunză de salvie.
- Transferă smochinele într-un vas de copt și dă-le la cuptor 20-25 minute la 180ºC.
- Servește-le cu miere deasupra.