Spaghete cu ton

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Ai face bine ca data viitoare când mai desfaci o conservă cu ton să gătești peștele cu niște spaghete integrale pe care le-ai fiert înainte într-o apă aromatizată cu suc și coajă de lămâie și cu ulei de măsline. Totul trebuie să se petreacă într-o tigaie încăpătoare, iar peste cele două ingrediente principale mai presară și câteva linguri de mărar tocat mărunt.

Ingrediente necesare pentru spaghete cu ton

sare
2 linguri suc de lămâie
coajă rasă de lămâie
1-2 linguri ulei de măsline extra virgin
200 grame spaghete integrale
200 grame ton la conservă
sare
piper
3 linguri mărar, mărunțit

Cum să prepari spaghete cu ton

  1. Fierbe spaghetele 12-14 minute în apa în care ai adăugat, în prealabil, sare, suc de lămâie, coajă rasă de lămâie și 1 lingură de ulei de măsline.
  2. Încinge uleiul de măsline rămas într-o tigaie și adaugă spaghetele fierte și tonul. Asezonează cu sare și piper și presară cu marar.
  3. Gătește 2-3 minute, ia de pe foc și servește imediat cu un pic de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *