Sufleuri cu spanac și brânză Gruyere

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 35 de minute
  • 2 porții

Poate pare complicat să faci aceste sufleuri cu spanac, dar merită să depui efortul! Trebuie să gătești spanacul în lapte și apoi, pentru a-l îngroșa, să-l amesteci cu unt și făină. Gustul special e dat de brânza Gruyere, parmezan și destul de multă smântână.

Ingrediente necesare pentru sufleuri cu spanac și brânză Gruyere

3/4 cană lapte

150 grame spanac decongelat

2 linguri unt

¼ cană făină

½ cană brânză Gruyere, răzuită

½ linguriță nucșoară

sare

piper

2 ouă

3/4 căni parmezan răzuit

4 linguri smântână

Cum să gătești sufleuri cu spanac și brânză Gruyere

  1. Pune laptele și spanacul într-o cratiță, pe foc mic. Amestecă până când laptele începe să fiarbă, apoi mai gătește spanacul în lapte pentru aproximativ 5 minute. Ia vasul de pe foc.
  2. Topește 1 lingură de unt într-o tigaie pe foc mic. Adaugă făina. Amestecă rapid până când untul se amestecă cu făina și formează o compoziție fărâmicioasă.
  3. Adaugă amestecul de lapte și spanac în tigaie, amestecând continuu, până obții o compoziție cremoasă. Pune totul într-un bol.
  4. Adaugă brânza Gruyere și nucșoara. Asezonează cu sare și piper, apoi amestecă totul cu o lingură.
  5. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate spumă albușurile și lasă-le deoparte.
  6. Adaugă gălbenușurile peste spanac și amestecă. Apoi, adaugă albușurile bătute spumă și încorporează-le cu mișcări lente, folosind o spatulă.
  7. Preîncălzește cuptorul la 175⁰C.
  8. Pune compoziția în vase tip ramekin. În funcție de dimensiunea acestora, vei avea nevoie de două sau patru ramekinuri. Pune vasele într-o tavă înaltă în care ai pus, în prealabil, apă până la jumătate. Dă sufleurile la cuptor pentru 30 de minute.
  9. Când sufleurile sunt gata, lasă-le să se răcească la temperatura camerei.
  10. Topește untul rămas și unge cu el un vas termorezistent. Presară pe fundul vasului parmezan răzuit, dar păstrează aproximativ 4 linguri pentru mai târziu.
  11. Scoate sufleurile din vasele ramekin și pune-le în vasul termorezistent. Acoperă cu folie de aluminiu și dă-le la cuptor peste noapte.
  12. A doua zi, îndepărtează folia de aluminiu și pune o lingură de smântână și parmezan pe fiecare sufleu. Dacă e nevoie, presară sare și piper. Dă vasul la cuptorul preîncălzit la 170⁰C pentru 30 de minute.
  13. Dacă vrei, poți servi sufleurile cu extra smântână.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *