Sufleuri cu spanac și brânză Gruyere

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 35 de minute
  • 2 porții

Poate pare complicat să faci aceste sufleuri cu spanac, dar merită să depui efortul! Trebuie să gătești spanacul în lapte și apoi, pentru a-l îngroșa, să-l amesteci cu unt și făină. Gustul special e dat de brânza Gruyere, parmezan și destul de multă smântână.

Ingrediente necesare pentru sufleuri cu spanac și brânză Gruyere

3/4 cană lapte

150 grame spanac decongelat

2 linguri unt

1/4 cană făină

1/2 cană brânză Gruyere, răzuită

1/2 linguriță nucșoară

sare

piper

2 ouă

3/4 căni parmezan răzuit

4 linguri smântână

Cum să gătești sufleuri cu spanac și brânză Gruyere

  1. Pune laptele și spanacul într-o cratiță, pe foc mic. Amestecă până când laptele începe să fiarbă, apoi mai gătește spanacul în lapte pentru aproximativ 5 minute. Ia vasul de pe foc.
  2. Topește 1 lingură de unt într-o tigaie pe foc mic. Adaugă făina. Amestecă rapid până când untul se amestecă cu făina și formează o compoziție fărâmicioasă.
  3. Adaugă amestecul de lapte și spanac în tigaie, amestecând continuu, până obții o compoziție cremoasă. Pune totul într-un bol.
  4. Adaugă brânza Gruyere și nucșoara. Asezonează cu sare și piper, apoi amestecă totul cu o lingură.
  5. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate spumă albușurile și lasă-le deoparte.
  6. Adaugă gălbenușurile peste spanac și amestecă. Apoi, adaugă albușurile bătute spumă și încorporează-le cu mișcări lente, folosind o spatulă.
  7. Preîncălzește cuptorul la 175⁰C.
  8. Pune compoziția în vase tip ramekin. În funcție de dimensiunea acestora, vei avea nevoie de două sau patru ramekinuri. Pune vasele într-o tavă înaltă în care ai pus, în prealabil, apă până la jumătate. Dă sufleurile la cuptor pentru 30 de minute.
  9. Când sufleurile sunt gata, lasă-le să se răcească la temperatura camerei.
  10. Topește untul rămas și unge cu el un vas termorezistent. Presară pe fundul vasului parmezan răzuit, dar păstrează aproximativ 4 linguri pentru mai târziu.
  11. Scoate sufleurile din vasele ramekin și pune-le în vasul termorezistent. Acoperă cu folie de aluminiu și dă-le la cuptor peste noapte.
  12. A doua zi, îndepărtează folia de aluminiu și pune o lingură de smântână și parmezan pe fiecare sufleu. Dacă e nevoie, presară sare și piper. Dă vasul la cuptorul preîncălzit la 170⁰C pentru 30 de minute.
  13. Dacă vrei, poți servi sufleurile cu extra smântână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *