Supă cremă de broccoli și conopidă

  • Dificultate: Mică
  • 35 de minute
  • 3 porții

Dacă îți era dor de textura catifelată a unei supe cremă, încearcă un amestec de broccoli, conopidă și cartof. Fierbem legumele, le pasăm, nu uităm să aromatizăm cu ghimbir, șalote, usturoi, ardei iute și lime și gata! Îți ia cam o jumătate de oră.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de broccoli și conopidă

1 lingură ulei
2 șalote, tăiate în patru
3-4 căței de usturoi, sparți
1-2 lingurițe ghimbir, ras
2 ardei iuți, mărunțiți
1 broccoli, bucăți
1/2 conopidă, bucăți
2 tulpini țelină apio, tocate
1 – 1.5 litri supă de legume
1 ceapă verde (opțional)
coajă rasă de lime
1 cartof mare, cuburi
1 mână spanac baby
sare
1/2 cană smântână de gătit

Cum să prepari supă cremă de broccoli și conopidă

  1. Încinge uleiul într-o cratiță la foc mic spre mediu și călește șalotele cu usturoiul.
  2. Mai adaugă ghimbirul și un ardei iute. Amestecă.
  3. Pune în cratiță și broccoli, conopida și țelina. Toarnă peste ele supa de legume. Adaugă ardeiul iute rămas. Opțional, poți pune acum și ceapă verde.
  4. Asezonează cu coaja de lime și completează cu cartoful. Amestecă.
  5. Gătește acoperit 20 minute sau până se fac.
  6. Adaugă acum spanacul baby și mai gătește 1 minut.
  7. Pasează totul cu un blender. Sărează, toarnă smântâna și mai amestecă.
  8. Servește supa asezonată cu migdale zdrobite și chili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *