Supă cremă de dovleac copt

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră
  • 2 porții

Toamna se numără și dovlecii! Hai să punem mâna pe un plăcintar și să-l transformăm în supă cremă. Facem și o aroganță și punem și lapte de cocos, ghimbir și frunze de salvie. Gândește-te ce iese din toate aromele astea combinate.

Ingrediente necesare pentru supă cremă de dovleac copt

250 g dovleac plăcintar, cuburi
5-6 șalote
frunze de salvie
ulei de măsline
sare
piper
1/2 cană lapte de cocos
1/2 cană supă de legume
1 linguriță ghimbir, ras
sare
piper

Cum să prepari supă cremă de dovleac copt

  1. Pune dovleacul cuburi cu șalotele într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Presară cu frunze de salvie, stropește cu ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
  2. Dă la cuptor 45 minute la 200ºC.
  3. Transferă legumele coapte într-o cratiță și toarnă peste ele laptele de cocos și supa de legume.
  4. Asezonează cu ghimbir, sare și piper, apoi gătește până încep să fiarbă.
  5. Pasează totul la blender și servește.
  6. Opțional, poți garnisi această supă cu câteva bucățele de somon, semințe crude de dovleac și/sau ceva pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *