Supă cremă de dovleac copt
Toamna se numără și dovlecii! Hai să punem mâna pe un plăcintar și să-l transformăm în supă cremă. Facem și o aroganță și punem și lapte de cocos, ghimbir și frunze de salvie. Gândește-te ce iese din toate aromele astea combinate.
Ingrediente necesare pentru supă cremă de dovleac copt
250 g dovleac plăcintar, cuburi
5-6 șalote
frunze de salvie
ulei de măsline
sare
piper
1/2 cană lapte de cocos
1/2 cană supă de legume
1 linguriță ghimbir, ras
sare
piper
Cum să prepari supă cremă de dovleac copt
- Pune dovleacul cuburi cu șalotele într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Presară cu frunze de salvie, stropește cu ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
- Dă la cuptor 45 minute la 200ºC.
- Transferă legumele coapte într-o cratiță și toarnă peste ele laptele de cocos și supa de legume.
- Asezonează cu ghimbir, sare și piper, apoi gătește până încep să fiarbă.
- Pasează totul la blender și servește.
- Opțional, poți garnisi această supă cu câteva bucățele de somon, semințe crude de dovleac și/sau ceva pătrunjel.