Supă sancocho

Sub denumirea de sancocho se ascunde o supă de legume cu carne, populară în America Latină. Noi am ales să folosim vită, bine fiartă, pe care o servim lângă fiertura cu tot felul de bunătăți. Înarmează-te cu răbdare pentru că o să fierbem toate astea un pic mai mult.
Ingrediente necesare pentru supă sancocho
1 kg carne de vită
3-4 tije țelină apio, tocate
3 cepe, tăiate în 4
apă
sare
piper boabe
1 lingură ulei de măsline
mix de morcovi (3-4 bucăți), tăiați în lungime
150 grame cartof dulce, tăiat cubulețe
1 porumb copt, tăiat în 5-6 bucăți
½ fenicul, tăiat în 3-4 bucăți
Cum să prepari supă sancocho
- Pune carnea într-o oală la foc mic și adaugă țelina cu ceapa. Acoperă cu apă, sărează, asezonează cu piper boabe și adaugă uleiul de măsline.
- Acoperă cu capac și fierbe 70 de minute.
- Adaugă mixul de morcovi, acoperă și fierbe încă 30 de minute.
- Completează cu cartoful dulce, acoperă și mai fierbe 20 de minute la 195 grade Celsius.
- Scoate carnea și așeaz-o pe tocător. Adaugă porumbul și feniculul, acoperă din nou și mai fierbe încă 15 minute.
- Taie carnea în felii subțiri, apoi în bucăți mai mici și sărează.
- Servește-o alături de supa de legume. Poți garnisi totul cu pătrunjel tocat.