Supă sancocho

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore și 25 de minute
  • 4 porții

Sub denumirea de sancocho se ascunde o supă de legume cu carne, populară în America Latină. Noi am ales să folosim vită, bine fiartă, pe care o servim lângă fiertura cu tot felul de bunătăți. Înarmează-te cu răbdare pentru că o să fierbem toate astea un pic mai mult.

Ingrediente necesare pentru supă sancocho

1 kg carne de vită

3-4 tije țelină apio, tocate

3 cepe, tăiate în 4

apă

sare

piper boabe

1 lingură ulei de măsline

mix de morcovi (3-4 bucăți), tăiați în lungime

150 grame cartof dulce, tăiat cubulețe

1 porumb copt, tăiat în 5-6 bucăți

½ fenicul, tăiat în 3-4 bucăți

Cum să prepari supă sancocho

  1. Pune carnea într-o oală la foc mic și adaugă țelina cu ceapa. Acoperă cu apă, sărează, asezonează cu piper boabe și adaugă uleiul de măsline.
  2. Acoperă cu capac și fierbe 70 de minute.
  3. Adaugă mixul de morcovi, acoperă și fierbe încă 30 de minute.
  4. Completează cu cartoful dulce, acoperă și mai fierbe 20 de minute la 195 grade Celsius.
  5. Scoate carnea și așeaz-o pe tocător. Adaugă porumbul și feniculul, acoperă din nou și mai fierbe încă 15 minute.
  6. Taie carnea în felii subțiri, apoi în bucăți mai mici și sărează.
  7. Servește-o alături de supa de legume. Poți garnisi totul cu pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *