Tartă cu caise și bezea
Plină de caise și cu o bezea ușoară și catifelată, această tartă merită cu siguranță încercată. Aduce la iveală contrastul dintre gusturi și se joacă ușor cu aceste arome, care se îmbină de minune. În plus, aluatul este făcut în casă, așa că aveți ocazia să vă și testați ușor calitățile de bucătari. Haideți să ne apucăm de treabă!
Ingrediente necesare pentru tartă cu caise și bezea
200 grame făină
½ linguriță sare
100 grame unt
1 lingură apă
coajă de lămâie
1 gălbenuș de ou
1 lingură zahăr pudră
500 grame caise, jumătăți
3 albușuri
200 grame zahăr
Cum să prepari tartă cu caise și bezea
- Adaugă făina într-un bol mare împreună cu untul și sarea.
- Amestecă cu vârful degetelor până când untul se combină cu făina.
- Adaugă apă, coajă de lămâie, gălbenuș de ou și zahăr pudră. Amestecă cu mâinile până obții un aluat omogen.
- Așază aluatul într-o tavă rotundă de cuptor cu un diametru de aproximativ 30 de centimetri. Înțeapă aluatul cu o furculiță.
- Dă crusta la cuptor pentru 15 minute, la 170 de grade Celsius.
- Așază caisele cu pulpa în jos în spirală peste aluatul copt. Presară o lingură de zahăr pe deasupra.
- Apoi, te poți apuca de bezea. Mixează zahărul cu albușurile până când bezeaua începe să se întărească. Adaug-o într-un poș.
- Toarnă bezeaua în formă de mici bezele, tot în spirală.
- Dă tarta la cuptor pentru încă 15 minute, la aceeași temperatură.