Ingrediente necesare pentru tartă cu caise și bezea
200 grame făină
½ linguriță sare
100 grame unt
1 lingură apă
coajă de lămâie
1 gălbenuș de ou
1 lingură zahăr pudră
500 grame caise, jumătăți
3 albușuri
200 grame zahăr
Cum să gătești tartă cu caise și bezea
- Adaugă făina într-un bol mare împreună cu untul și sarea.
- Amestecă cu vârful degetelor până când untul se combină cu făina.
- Adaugă apă, coajă de lămâie, gălbenuș de ou și zahăr pudră. Amestecă cu mâinile până obții un aluat omogen.
- Așază aluatul într-o tavă rotundă de cuptor cu un diametru de aproximativ 30 de centimetri. Înțeapă aluatul cu o furculiță.
- Dă crusta la cuptor pentru 15 minute, la 170 de grade Celsius.
- Așază caisele cu pulpa în jos în spirală peste aluatul copt. Presară o lingură de zahăr pe deasupra.
- Apoi, te poți apuca de bezea. Mixează zahărul cu albușurile până când bezeaua începe să se întărească. Adaug-o într-un poș.
- Toarnă bezeaua în formă de mici bezele, tot în spirală.
- Dă tarta la cuptor pentru încă 15 minute, la aceeași temperatură.