Tartă cu gutui

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții

Vrei să folosești gutuile și în altceva decât dulcețuri? Atunci îți putem recomanda această tartă. Vom găti gutuile pe foc împreună cu puțin sirop pentru a le înmuia, apoi le vom servi într-o tartă. Dacă vă pricepeți puteți pregăti propriul aluat, însă dacă vă simțiți leneși, e ok să folosiți și gata cumpărat.

Ingrediente necesare pentru tartă cu gutui

1 cană apă

150 grame zahăr

1 linguriță esență de vanilie

2 gutui, felii subțiri

1 linguriță unt

200 grame aluat foietaj

zahăr pudră (opțional)

Tartă cu gutui - mod de preparare

  1. Pune apa la fiert într-o cratiță și adaugă zahărul și esența de vanilie. Amestecă cu o lingură de lemn până când topești zahărul.
  2. Adaugă feliile de gutuie și ține-le pe foc timp de 10 minute.
  3. Unge o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 25-30 cm cu unt.
  4. Așază aluatul de foietaj în tavă, acoperind inclusiv marginile tăvii.
  5. Înțeapă-l cu o furculiță și dă-l la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
  6. Adaugă gutuile și dă din nou la cuptor pentru încă 20 de minute.
  7. La final, presară puțin zahăr pudră pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *