Tartă cu gutui
Vrei să folosești gutuile și în altceva decât dulcețuri? Atunci îți putem recomanda această tartă. Vom găti gutuile pe foc împreună cu puțin sirop pentru a le înmuia, apoi le vom servi într-o tartă. Dacă vă pricepeți puteți pregăti propriul aluat, însă dacă vă simțiți leneși, e ok să folosiți și gata cumpărat.
Ingrediente necesare pentru tartă cu gutui
1 cană apă
150 grame zahăr
1 linguriță esență de vanilie
2 gutui, felii subțiri
1 linguriță unt
200 grame aluat foietaj
zahăr pudră (opțional)
Cum să prepari tartă cu gutui
- Pune apa la fiert într-o cratiță și adaugă zahărul și esența de vanilie. Amestecă cu o lingură de lemn până când topești zahărul.
- Adaugă feliile de gutuie și ține-le pe foc timp de 10 minute.
- Unge o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 25-30 cm cu unt.
- Așază aluatul de foietaj în tavă, acoperind inclusiv marginile tăvii.
- Înțeapă-l cu o furculiță și dă-l la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade Celsius.
- Adaugă gutuile și dă din nou la cuptor pentru încă 20 de minute.
- La final, presară puțin zahăr pudră pe deasupra.