Tartă cu magiun de prune

  • Dificultate: Mare
  • 2 ore și 10 minute
  • 4 porții

Ce faceți când aveți chef de-o tartă de prune gustoasă tare, dar vreți să evitați produsele lactate? Ei bine, folosiți o margarină fără lactoză. Puteți să turnați în compoziția pentru aluat și un pic de vin alb, că nu strică deloc.

Ingrediente necesare pentru tartă cu magiun de prune

250 grame făină

125 grame margarină

sare

100 ml vin alb

400 grame magiun de prune

zahăr pudră

Cum să prepari tartă cu magiun de prune

  1. Adaugă făina, margarina și un pic de sare într-un castron. Omogenizează cu mâna.
  2. Adaugă vinul alb și continuă omogenizarea până obții un aluat.
  3. Acoperă cu folie de plastic și lasă la frigider o oră.
  4. Întinde aluatul cu făcălețul, apoi decupează-i marginea astfel încât să încapă într-o tavă pentru tarte. Nu arunca resturile de aluat.
  5. Întinde-l în tavă, apoi adaugă și întinde și magiunul.
  6. Întinde cu făcălețul aluatul rămas de la decupare, apoi taie-l fâșii și ornează tarta cu ele.
  7. Lasă la cuptor 45 minute la 180⁰C.
  8. Las-o la răcit, apoi pudrează cu zahăr pudră și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *