Tartă cu magiun de prune
Ce faceți când aveți chef de-o tartă de prune gustoasă tare, dar vreți să evitați produsele lactate? Ei bine, folosiți o margarină fără lactoză. Puteți să turnați în compoziția pentru aluat și un pic de vin alb, că nu strică deloc.
Ingrediente necesare pentru tartă cu magiun de prune
250 grame făină
125 grame margarină
sare
100 ml vin alb
400 grame magiun de prune
zahăr pudră
Cum să prepari tartă cu magiun de prune
- Adaugă făina, margarina și un pic de sare într-un castron. Omogenizează cu mâna.
- Adaugă vinul alb și continuă omogenizarea până obții un aluat.
- Acoperă cu folie de plastic și lasă la frigider o oră.
- Întinde aluatul cu făcălețul, apoi decupează-i marginea astfel încât să încapă într-o tavă pentru tarte. Nu arunca resturile de aluat.
- Întinde-l în tavă, apoi adaugă și întinde și magiunul.
- Întinde cu făcălețul aluatul rămas de la decupare, apoi taie-l fâșii și ornează tarta cu ele.
- Lasă la cuptor 45 minute la 180⁰C.
- Las-o la răcit, apoi pudrează cu zahăr pudră și servește.