Tocăniță de vită cu cartofi
Tocănițele sunt o mâncare clasică, ca să spunem așa. Sunt dedicate mai ales sezonului rece, dar lucrul acesta nu este deloc bătut în cuie. Cea de față este cu vită, pe care va trebui s-o gătești întâi separat, iar apoi împreună cu cartofii și cu alte legume. La treabă.
Ingrediente necesare pentru tocăniță de vită cu cartofi
300 g mușchi vită, cuburi
1-2 cepe verzi, tocate
1 morcov, felii subțiri
3-4 cartofi, cuburi
2-3 linguri sos de roșii
sare
piper roșu, boabe
rozmarin
Cum să prepari tocăniță de vită cu cartofi
- Prăjește mușchiul într-un pic de ulei.
- Adaugă ceapa verde și morcovul și amestecă.
- Completează cu cartofii, stropindu-i cu sosul de roșii și asezonând cu sare și piper roșu. Amestecă.
- Aruncă în tigaie și o crenguță sau două de rozmarin, pune capacul, apoi lasă pe foc cam 20 de minute.