Tochitură muntenească

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 2 porții

Ce să gătim împreună astăzi? Haideți să facem o tochitură gustoasă, așa ca în Muntenia. Am ales pentru carne pulpa de porc, nu foarte grasă, și am înăbușit-o în puțin vin roșu, împreună cu ceva roșii, ardei gras și usturoi. Am servit preparatul împreună cu o nelipsită mămăliguță.

Ingrediente necesare pentru tochitură muntenească

1 lingură ulei

500 grame pulpă de porc, cubulețe

1 ceapă, tocată

250 ml supă de legume

150 ml vin roșu

piper

sare

2 roșii, cubulețe

1 ardei gras, felii subțiri

2 căței usturoi, zdrobiți

 

Cum să gătești tochitură muntenească

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă carnea de porc împreună cu ceapa și gătește-o timp de 15 minute.
  3. Toarnă supa de legume și vinul roșu. Asezonează cu sare și piper.
  4. Amestecă bine și gătește la foc mic încă 15 minute.
  5. Adaugă roșiile, ardeiul gras și usturoiul zdrobit. Ține pe foc încă 2 minute.
  6. La final, poți servi preparatul cu mămăliguță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *