Tochitură muntenească
Ce să gătim împreună astăzi? Haideți să facem o tochitură gustoasă, așa ca în Muntenia. Am ales pentru carne pulpa de porc, nu foarte grasă, și am înăbușit-o în puțin vin roșu, împreună cu ceva roșii, ardei gras și usturoi. Am servit preparatul împreună cu o nelipsită mămăliguță.
Ingrediente necesare pentru tochitură muntenească
1 lingură ulei
500 grame pulpă de porc, cubulețe
1 ceapă, tocată
250 ml supă de legume
150 ml vin roșu
piper
sare
2 roșii, cubulețe
1 ardei gras, felii subțiri
2 căței usturoi, zdrobiți
Cum să prepari tochitură muntenească
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă carnea de porc împreună cu ceapa și gătește-o timp de 15 minute.
- Toarnă supa de legume și vinul roșu. Asezonează cu sare și piper.
- Amestecă bine și gătește la foc mic încă 15 minute.
- Adaugă roșiile, ardeiul gras și usturoiul zdrobit. Ține pe foc încă 2 minute.
- La final, poți servi preparatul cu mămăliguță.