Tofu cu sos de ghimbir și gem de portocale

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 10 minute
  • 5 porții

Specialitatea japoneză din soia, deja celebra tofu, numită impropriu “brânză din soia”, este înlocuitorul perfect pentru lactate și este, bineînțeles, sănătoasă. Numai că gustul ei, destul de discret și întrucâtva fad, este de obicei îmbogățit și cu alte ingrediente. În cazul acesta am însoțit tofu gătit la cuptor cu un sos iute, acrișor și dulce totodată.

Ingrediente necesare pentru tofu cu sos de ghimbir și gem de portocale

1 ardei iute, mărunțit
2 căței usturoi, zdrobiți
1 linguriță ghimbir, ras
1 linguriță muștar
3 linguri gem de portocale
2 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță sos de soia
700 grame tofu, tăiat cuburi
semințe de susan
ceapă verde, tocată mărunt

Cum să prepari tofu cu sos de ghimbir și gem de portocale

  1. Amestecă ardeiul iute într-un castron împreună cu usturoiul, ghimbirul, muștarul, gemul, sucul de lămâie, uleiul de măsline și sosul de soia.
  2. Adaugă cuburile de tofu untr-un vas de copt și unge-le cu sos iute.
  3. Bagă la cuptor 60 de minute la 180⁰C.
  4. Servește-le alături de sos iute, garnisite cu semințe de susan și ceapă verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *