Tort de morcovi cu nuci și stafide

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore
  • 10 porții
Tort de morcovi cu nuci și stafide

Un tort de morcovi pufos poate fi exact ce ai nevoie pentru o petrecere. Nu este mereu ușor să alegi un tort perfect, dar acesta poate fi o soluție. Poate oaspeții voștri s-au plictisit deja de ciocolată, așa că un tort răcoritor este numai bun. Ne-au plăcut mult nucile și stafidele pentru că au dat tortului un gust parcă mai bun!

Ingrediente necesare pentru tort de morcovi cu nuci și stafide

1 cană ulei

1 lingură iaurt

4 ouă

1 linguriță esență de vanilie

coajă de portocală

2 căni făină

300 grame zahăr

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță nucșoară

4 morcovi, dați pe răzătoare

100 grame stafide

100 grame nuci, tocate

200 grame zahăr pudră

100 grame unt

2 linguri cremă de brânză

 

Tort de morcovi cu nuci și stafide - mod de preparare

  1. Toarnă uleiul într-un bol mare. Adaugă iaurtul, ouăle, esența de vanilie și coaja de portocală. Amestecă până omogenizezi.
  2. Într-un bol separat amestecă făina, zahărul, scorțișoara și nucșoara.
  3. Adaugă compoziția de la pasul 1 și omogenizează folosind o spatulă.
  4. Adaugă morcovii, stafidele, nucile și încorporează-le în amestec.
  5. Toarnă compoziția de aluat în două tăvi rotunde cu un diametru de aproximativ 25 de cm.
  6. Dă tortul la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
  7. Amestecă untul cu zahărul pudră.
  8. Adaugă crema de brânză și folosește-ți mixerul pentru a combina ingredientele. Dă la frigider pentru următoarele 60 de minute.
  9. Întinde glazura peste cele două torturi. Le poți așeza unul peste celălalt și obține un tort mai mare dau două mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *