Urzici cu hrean și usturoi

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 2 porții

Dacă faceți parte dintre cei care așteaptă primăvara și pentru a se bucura de felurile de mâncare cu urzici, apoi, ați nimerit bine. Ciorba de urzici e celebră, însă ce ziceți de o mâncărică? Îngroșăm totul cu ajutorul urzicilor pasate, dar și gătind la tigaie cu ceva făină. Aromatizăm cu usturoi și hrean și poftă bună!

Ingrediente necesare pentru urzici cu hrean și usturoi

2 litri apă

sare

500 grame urzici, curățate și spălate

1 lingură ulei

2 linguri făină

2 căței de usturoi, zdrobiți

piper

½ lingură hrean ras

Cum să prepari urzici cu hrean și usturoi

  1. Toarnă apa într-o oală, săreaz-o și dă-o în clocot. Adaugă urzicile și fierbe-le 1 minut.
  2. Transferă-le într-un bol și pasează-le cu blenderul. Păstrează apa în care au fiert.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă făina și un polonic de zeamă de urzici și amestecă încontinuu până se mai îngroașă.
  4. Adaugă urzicile pasate și amestecă. Adaugă usturoiul și hreanul, asezonează cu sare și piper și mai amestecă 1-2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *