Urzici cu hrean și usturoi
Dacă faceți parte dintre cei care așteaptă primăvara și pentru a se bucura de felurile de mâncare cu urzici, apoi, ați nimerit bine. Ciorba de urzici e celebră, însă ce ziceți de o mâncărică? Îngroșăm totul cu ajutorul urzicilor pasate, dar și gătind la tigaie cu ceva făină. Aromatizăm cu usturoi și hrean și poftă bună!
Ingrediente necesare pentru urzici cu hrean și usturoi
2 litri apă
sare
500 grame urzici, curățate și spălate
1 lingură ulei
2 linguri făină
2 căței de usturoi, zdrobiți
piper
½ lingură hrean ras
Cum să prepari urzici cu hrean și usturoi
- Toarnă apa într-o oală, săreaz-o și dă-o în clocot. Adaugă urzicile și fierbe-le 1 minut.
- Transferă-le într-un bol și pasează-le cu blenderul. Păstrează apa în care au fiert.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă făina și un polonic de zeamă de urzici și amestecă încontinuu până se mai îngroașă.
- Adaugă urzicile pasate și amestecă. Adaugă usturoiul și hreanul, asezonează cu sare și piper și mai amestecă 1-2 minute.