5 deserturi delicioase pentru masa de Crăciun

5 deserturi delicioase pentru masa de Crăciun
Citește mai multe articole despre

Primul lucru la care te gândești despre masa de Crăciun probabil că nu este un desert. Aceasta este dominată de preparatele specifice cu/din carne (șuncă, șorici, piftie, lebăr, etc). Dar, ca să încheiem o masă copioasă cum se cuvine, avem nevoie și de ceva dulce. Iar ca să respectăm tematica, am pregătit pentru voi câteva rețete care merg de minune în preajma sărbătorilor. 

Deserturile de mai jos merg de minune servite în preajma Crăciunului, nu doar datorită gustului, cât și a aspectului lor festiv. Le puteți face din timp și să îl așteptați pe Moșul cu ele, puteți servi colindătorii, sau le puteți pur și simplu așeza pe masa mare de Crăciun. Oaspeții voștri vor fi încântați și vă vor cere rețeta cu siguranță!

 

5 deserturi delicioase pentru masa de Crăciun

 

1. Fursecuri vitralii

Începem colecția noastră cu un desert memorabil. Aceste fursecuri sunt numai bune pentru a îl întâmpina pe Moș Crăciun, dar și pentru a vă servi musafirii. Vitraliile se fac din bomboane colorate, așa că aveți grijă să cumpărați cât mai multe și mai diverse.

2.Biscuiți cu ciocolată și bezele

Un alt desert care merge făcut în cantitate cât mai mare. Haideți să le urăm un călduros bun-venit acestor biscuiți minunați. Sunt moi, plini de ciocolată și cu numeroase alte ingrediente care vă vor face să vă îndrăgostiți de ei. Le puteți prepara acasă sau să le oferiți cadou și prietenilor. Sigur nu se vor supăra!

3.Oameni de zăpadă cu ciocolată albă

Acest desert de aduce ușor aminte de copilărie, când una din bucuriile noastre era să ne jucăm afară și să facem oameni de zăpadă. Dar, cum acum petrecem tot mai mult timp în bucătărie, am decis să schimbăm puțin terenul de joacă. Acești oameni de zăpadă au un interior moale din biscuiți Oreo și o crustă de ciocolată albă. La partea cu decoratul, aveți libertate totală!

4.Turtă dulce glazurată

Până acum o găseați în magazine, dar de azi o puteți prepara chiar în bucătărie! Turta dulce este un preparat emblematic pentru sărbători, iar cea făcută în casă este cea mai bună. O vom face de la zero, și o vom aroma cu mirodenii care vă vor umple cu spiritul Crăciunului! Dacă vă poftește inima, puteți pregăti și un vin fiert!

5.Tort de morcovi cu nuci și stafide

Celebru Carrot Cake american și-a găsit loc și în bucătăriile noastre. Asta este pentru că un tort de morcovi pufos poate fi exact ce ai nevoie pentru o petrecere. Poate oaspeții voștri s-au plictisit deja de ciocolată și frișcă, așa că un tort răcoritor este numai bun. Adaugă nuci și stafide cât mai multe, pentru a obține un tort memorabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *