Alimente trendy: 5 pe care le poți ignora

alimente trendy Imagine Stefano Escandiussi stecks05 de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Foarte multe surse de informație pe nutriție ridică în slăvi tot felul de alimente trendy în ultima vreme. Ni se spune că au proprietăți miraculoase și că ar trebui să le consumăm cât mai des. Dar nu e chiar așa. Niciunul dintre ele nu e special sau indispensabil. 

Zilele astea, chiar și actul de a mânca pare câteodată epuizant. E greu să distingi ce e bine să mănânci, și când, și cum. Cercetătorii se tot contrazic reciproc. Cum ar fi în cazul acestei controverse legate de carnea roșie. Și cum rămâne cu acele alimente trendy despre care merge vorba prin „târgul” Internetului? Mi se pare frecvent că sunt mai degrabă produse de marketing. Ca să nu mai zic că de multe ori sunt scumpe și poți obține toate elementele nutritive pe care le conțin ele din alte surse, mai ieftine și mai accesibile.

Dar care sunt aceste alimente trendy despre care vorbesc? Am făcut o scurtă listă!

5 alimente trendy de ignorat

Probabil ai aflat despre cafeaua bulletproof, ca unul dintre cele mai cunoscute alimente trendy. Dar pentru mine, ideea de a bea cafea cu unt și ulei de cocos sună uleios și cam dezgustător. Ni se spune că această cafea oferă „energie curată”, dar cine poate măcar să explice ce înseamnă asta? Știința nu are multe dovezi pentru a susține afirmația. În schimb, dacă îți bei cafeaua cu un mic dejun format din ouă sau pâine prăjită cu unt, atunci ai parte de cam aceleași elemente nutritive!

Pe tine ce alte alimente trendy te enervează sau te-au dezamăgit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *