Cadouri de Crăciun pentru pasionații de bucătărie

cadouri de Crăciun Imagine de Bernadette Wurzinger via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Nu mai este mult până la Crăciun. Fiecare dintre noi păstrează în suflet o bucățică din copilărie indiferent de vârsta la care a ajuns. Chiar dacă îți permiți financiar să cumperi orice ce îți dorești, tot vrei ca „Moșul” să te surprindă cu un cadou drăguț în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Nu uita însă un lucru. Și cei dragi își doresc să fie surprinși. Dacă ai printre apropiați persoane pasionate de bucătărie, îți propunem în continuare o listă de cadouri pe care le poți oferi. Sunt câteva idei ingenioase și deloc costisitoare.

1. Ai pregătit vreodată un preparat și i-ai lăsat pe toți fără cuvinte atunci când l-au gustat? Dacă există cineva care te-a întrebat în mod insistent care este rețeta, atunci nu mai sta pe gânduri. Scrie rețeta de mână, pune-o într-o ramă alături de ingredientul vedetă al preparatului și vei face din nou furori, de această dată însă cu ideea ta de cadou.

2. Poți de-asemenea să cumperi un șorț simplu de bucătărie și să rogi persoanele cele mai apropiate de omul pentru care vrei cadoul să își pună amprenta mâinlor pe el. Este un cadou care se realizează cu puțin mai mult efort organizatoric, dar o să vezi că merită.

șorț de bucătărie

Imagine de Cottonbro via Pexels

3. Există cineva care nu iubește decorațiunile? Fii original și îmbracă frumos o tavă de copt, cumpără câteva recipiente pentru condimente cu magnet, adaugă în ele mirodenii specifice Crăciunului, scrie ceva drăguț pe un bilețel și gata cadoul.

4. De cele mai multe ori folosim Internetul pentru a pune în practică anumite rețete care ne-au atras atenția. Din experiență știm că este destul de greu să urmărești și pașii rețetei pe telefon, să verifici mereu și gramajul ingredientelor. De aceea îți spunem că un pasionat de bucătărie va aprecia întotdeauna un suport pe care să își afișeze rețeta. Uite o idee drăguță: scrie de mână o rețetă de la bunica și oferă-o cu drag alături de un suport pentru rețete persoanei pe care vrei să o surprinzi cu un cadou de Crăciun.

5. Doamnele se vor bucura mereu de bijuterii, acesta este un lucru sigur. Fă-i cadou de Crăciun unei doamne pasionate de bucătărie un set de cercei în formă de tel sau furculiță și își va aminti mereu de tine cu drag.

6. Toate ideile de mai sus au fost practice, nu-i așa? Ce spui atunci de un cadou dulce? Nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie ca să topești niște ciocolată, să o aranjezi apoi frumos pe o hârtie de copt și să presari peste ea toppingul preferat al persoanei pentru care ai gândit cadoul. Pune totul la frigider pentru douăzeci de minute și gata. O poți ambala simplu și drăguț cu ajutorul unei folii transparente și a unei fundițe pentru cadouri.

Este frumoasă această perioadă a anului, nu-i așa? Spune-ne în comentarii care idee ți-a plăcut cel mai mult, dar și ce idei de cadouri ți-au trecut prin minte când ai citit articolul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *