INTERVIU: Corina Caragea nu refuză niciodată desertul!

INTERVIU: Corina Caragea
Citește mai multe articole despre

Corina Caragea nu este pasionată de gătit, dar în schimb… îi plac cam toate preparatele autohtone, dar și mâncarea italienească – Noroc că îmi execut pedeapsa la sala de sport, altfel nu mai încăpeam în ecran. 

De câțiva ani, Corina Caragea reușește să țină în fața micilor ecrane mii de telespectatori, fie ei pasionați de sport sau nu. Este mereu cu zâmbetul pe buze, iar părul ei perfect poate cuceri pe oricine. Este pasionată de călătorii și oricând s-ar muta în Italia. Dacă în viitor i s-ar propune să prezinte o emisiune, ar trebui să fie clar pe zona de travel.

Până la următoarea ei vacanță însă, am zis să aflăm cum face față programului de la știri, dar și cum se menține în formă.

Care este rutina ta zilnică? La cât te trezești și la cât te culci? La ce oră iei cina? (Mai ales în săptămânile când ești în tura de dimineață…).

Nu am o rutină. Am trei ture la muncă pentru că prezint jurnalul de dimineață, cel de seară și am și tura de redacție exclusiv. Deci nicio săptămână nu e la fel cu cealaltă. Asta din păcate îmi influențează programul meselor. Pot lua micul dejun la 4 dimineața, la fel de bine la 11 în alta săptămână. Cina, însă, este fixă și nu depășește ora 18.

Cum arată micul tău dejun?
Îmi plac brânzeturile, lactatele, deci micul meu dejun este… în alb.

INTERVIU: Corina Caragea

Ce gătești cel mai des?
Nimic. Nu am această pasiune și nici talent.

Folosești vreun ingredient din bucătărie și în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii/părului?
Nu gătesc. Iar de păr am grijă o dată pe săptămână, nu depun vreun efort deosebit.

Ești faimoasă pentru podoaba capilară… Ne poți recomanda vreo mască naturală?
Pentru că foooooarte mulți oameni mă “asasinau” cu această întrebare – cu ce te dai pe păr – am postat pe blogul meu o astfel de mască, însă recunosc că de lene și lipsa de timp o aplic o dată pe an. (Râde.) Am folosit-o mai mult într-o perioadă în care din cauza stresului, părul meu cădea, acum ceva ani. Altfel… eu pur și simplu am părul așa cum îl vedeți. Fără măști, efort, produse minune…

INTERVIU: Corina Caragea

Ai vreun fel de mâncare favorit, pe care nu l-ai refuza niciodată?
Desertul.

Ce zonă din România ne-ai recomanda pentru mâncarea specifică?
Mie mi-a plăcut mâncarea din Bucovina. Și mă gândesc la faimoasa tocăniță de hribi.

Există vreun preparat autohton care îți place în mod deosebit?
Îmi plac mai toate – piftia, sarmalele, cozonacul, papanașii, șoriciul, mămăliguța, mucenicii, micii, ciorba de perișoare, farfurii grele, din câte vedeți. Noroc că îmi execut pedeapsa la sala de sport, că altfel nu mai încăpeam în ecran.

Care ar fi mâncarea românească pe care orice străin ar trebui s-o încerce? Ce crezi ne reprezintă pe noi, ca popor, la capitolul mâncare?
Din spusele lor, căci i-am întrebat și eu la rândul meu, sarmalele și micii sunt vedetele.

https://www.facebook.com/corinacaragea/photos/a.628288763855562/3052651374752610/?type=3&theater

Care a fost vacanța care te-a impresionat cel mai mult din punct de vedere culinar? A fost și vreun loc în care nu te-ai putut adapta din „motive gastronomice”?
În Thailanda m-aș duce mâine, chiar și numai pentru o masă. Și în Japonia, însă numai pentru vita Kobe, care pur și simplu se topește în gură. Dar uite că în Japonia nu m-am adaptat totuși cu ramen și restul bucătăriei lor. Nici în Anglia nu m-am adaptat din punct de vedere culinar. America m-a îngrășat de fiecare data cu câteva kilograme din cauza zahărului din orice, căruia desigur că nu i-am putut rezista.

Crezi că este o presiune socială mai mare asupra femeilor legată de slăbit, decât asupra bărbaților?
Da, clar! Bărbații cu burtă sunt acceptați, femeile nu au voie, însă. Dar știți cine pune aceasta presiune? Tot femeile! Ele se uita unele la altele, se judecă, se evaluează, concurează între ele. Plus că și singure își fac probleme și, dacă nu le au, le inventează și văd în oglindă deformat. Eu nu am auzit bărbat să se plângă că a pus un kg, că are celulită grad nu știu cât, că a pus pe șolduri sau că a trecut la următoarea măsură – ce dramă! Cred că fie bărbați, fie femei, este important să fim sănătoși în primul rând. Apoi să ne placă ce vedem în oglindă, să ne simțim bine în hainele noastre. Totuși, să fim îngrijiți. Să nu fim delăsători și nesimțiți.

Prezinți știrile din sport, dar tu practici ceva anume în mod constant?
Fac mișcare sub diverse forme – în aer liber cu rolele, patinele, snowboard-ul, bicicleta, dar și la sala de sport, unde sunt supravegheată de un instructor.

Dacă n-ai fi făcut o asemenea carieră în televiziune, ce ți-ar fi plăcut să faci?
Tot în zona comunicării, căci a doua facultate după Jurnalism este Comunicare și Publicitate. Am făcut și cursuri de actorie când eram mică, deci dintotdeauna mi-a plăcut zona asta.

Să zicem că mâine directorul de programe te invită să îți propună o emisiune nouă: cum și cu ce ai vrea să fie?
M-aș bucura tare să fie ceva de travel. Este pasiunea mea și asta fac în timpul liber.

Ce preferă Corina Caragea

Tradițional sau exotic?
Exotic.

Dulce sau picant?
Dulce.

Limonadă sau smoothie?
Limonadă.

Mic dejun la pat sau cină romantică?
Cina romantică.

Burger sau hot-dog?
Hot-dog.

Ciocolată sau înghețată?
Înghețată.

Ce nu ai mânca niciodată?
Carne negătită.

Cu ce mâncare asociezi copilăria?
Cozonac.

Cel mai mare dezastru în bucătărie a fost când…
Am nenumărate întâmplări tragicomice din bucătărie. Cel mai recent am încercat să fac paste quattro formaggi, am pus toate brânzeturile, doar că am confundat smântâna lichidă cu frișca lichidă și nu știam de ce miroase a dulce în casă. (Râde).

Care este restaurantul preferat din București?
Un steak house. Îmi place carnea de vită și atât în România, cât și în străinătate, este primul restaurant pe care îl încerc.

În ce țară s-ar muta Corina Caragea pentru mâncarea specifică?
Italia. Orice din bucătăria lor îmi place la orice oră.

https://www.facebook.com/corinacaragea/photos/a.218544591496650/2985991388085276/?type=3&theater

Rețeta ta preferată, pe care Corina Caragea ar recomanda-o și cititorilor SoDelicious este…

Singura prăjitură care mi-a ieșit și mie – Lava Cake. O poate face și copilul vostru, așa simplă este. Am postat-o pe canalul meu de YouTube.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *