Știai că meniul este de 100 de ori mai “contaminat” decât vasul de toaletă?
De obicei atunci când alegi să ieși la masă în oraș vrei să te relaxezi și să ai parte de preparate mai sofisticate decât cele pe care le poți face tu acasă. De cele mai multe ori însă ajungi la concluzia că tot acasă este mai bine, în ciuda faptului că trebuie să te ocupi chiar tu de gătire, de punerea mesei, de spălarea vaselor.
De ce spunem acest lucru? Potrivit celor mai recente articole din domeniu, în restaurante nu vei găsi chiar cele mai curate obiecte, deși așa ar trebui. Chiar dacă se presupune că într-un loc în care se pregătește și se servește mâncarea trebuie să întâlnești o curățenie exemplară, se pare că în realitate lucrurile nu stau chiar așa.
Află din articolul de mai jos care sunt cele mai noi preferințe culinare ale românilor:
Ce comandă românii la restaurant în 2020? Mâncăruri și băuturi la mare căutare
Care sunt cele mai murdare obiecte din restaurante
- Atunci când vezi un bucătar că poartă mănuși poate te face să crezi că ești în siguranță, dar experții spun că nu trebuie să te lași înșelat de aparențe. Mănușile de plastic sunt chiar mai periculoase decât atunci când cineva prepară mâncarea cu mâna liberă. Care este explicația? Pe lângă faptul că bucătarii nu au timp să le schimbe pe cât de des ar trebui, dacă ating cu mănușile carnea crudă și mai apoi se apucă să prepare salata, acela este momentul în care bacteriile au cale liberă să contamineze preparatele.
- Cele mai recente cercetări includ solnițele de sare și piper de pe masă printre cele mai contaminate obiecte de la restaurante.
- Un alt obiect care se află în fruntea listei cu cele mai murdare obiecte dintr-un restaurant este meniul. Se spune că acesta este de o sută de ori mai murdar decât un vas de toaletă. Acesta trece printre prea multe mâini și nu se curăță mai deloc. Sfatul nostru este să te speli pe mâini după ce ai plasat comanda și ai închis meniul.
- Chelnerii și picolii sunt persoanele care pot transfera foarte ușor bacteriile pe obiectele pe care le folosești și tu atunci când mergi la restaurant. Ei sunt cei care îți pot pune apa în pahar după ce au dat rest unui alt client sau au scos vesela din mașina de spălat vase imediat după ce au pus alte farfurii murdare la spălat.
- Mașinile de gheață sunt foarte rar curățate în interior, ceea ce înseamnă că gheața care ajunge în paharul tău este adesea contaminată cu diverse bacterii. 60% din gheața care a fost testată în timpul unui studiu realizat de Daily Mail conține mai multe bacterii decât apa din toaletă.
- Într-un articol publicat de abcnews.go.com pe 70% dintre scaunele din restaurante a fost descoperit E.coli. Acestea sunt folosite de o mulțime de oameni zilnic, nu sunt curățate aproape niciodată și nici nu sunt schimbate prea des.
Chiar dacă nu trebuie să trăim într-un glob de cristal, măcar atunci când este vorba despre mâncare trebuie să respectăm regulile de igienă, nu-i așa? Suntem de acord cu faptul că indiferent cât de strict ești în privința curățeniei, bacteriile tot există, dar sunt soluții prin care le putem ține la distanță. Tu cum îți protejezi corpul de microbi atunci când nu ești acasă?