5 rețete cu pepene numai bune să te răcorească vara aceasta

rețete cu pepene

Vara a venit, iar odată cu ea vine și acea căldură care câteodată e greu de suportat. Noroc că natura are grijă de noi și ne oferă câteva ingrediente care să ne facă viața mai ușoară. Unul dintre ele este pepenele, cu un gust extrem de fresh, care ne răcorește instant. Dacă te-ai plictisit să-l consumi ca atare, iată 5 rețete cu pepene de încercat în bucătărie!

În limba engleză se numește ”watermelon”, dar v-ați întrebat vreodată de ce? Pentru că este peste 90% water (apă)! Este numai bun pentru a te răcori vara și poate fi folosit în numeroase feluri. După cum poți vedea în aceste rețete cu pepene, poate fi vedeta unui aperitiv, a unei supe, sau de ce nu, a unei băuturi. Haideți să încercăm!

5 rețete cu pepene de încercat vara aceasta

1. Aperitiv cu pepene roșu

Un aperitiv ușor excentric, perfect pentru a vă surprinde prietenii la o petrecere acasă. Se face destul de ușor și sigur nu va trece neobservat. În plus, adună laolaltă numeroase arome interesante.

2. Cocktail fără alcool cu pepene roșu

Cum să vă mai răcoriți în această vară? Cu un cocktail răcoritor având la bază pepenele roșu! Acesta este lipsit de alcool, deci se adresează și celor care au în plan să conducă în ziua respectivă. Aspectul este unul foarte frumos, mai ales când este servit în pahar special. Iar combinația de pepene, mentă și lime merge de minune!

3. Margarita cu pepene roșu

Cum să te răcorești într-o zi toridă de vară? Învață de la locuitorii din Mexic și prepară-ți acasă o margarita! Chiar dacă acum găsești tot felul de aparate speciale pentru margarita, ai nevoie doar de un blender și un pepene roșu zemos. Vei folosi doar puțin din el, așa că restul păstrează-l la rece!

4. Gazpacho de roșii și pepene galben

O surpriză pentru fanii pepenelui galben! Gazpachoul este o supă rece de legume, a cărei origine își are locul in sudul Spaniei. Astăzi am vrut să ne jucăm puțin cu rețeta de bază, și să adăugăm un ingredient și mai fresh, și anume pepene galben. Preparatul este unul perfect pentru a te răcori într-o zi toridă de vară.

5. Turnuleț de pepene cu frișcă

Vara este acel anotimp al anului când preferăm deserturile răcoritoare cu fructe. Și ce fruct poate fi mai răcoritor decât pepenele? Rețeta de mai jos aduce pepenele roșu și cel galben, iar cei doi se potrivesc de minune împreună. Adaugă în această combinație frișcă și puțină mentă și vezi ce iese! S-ar putea să fii surprins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *