6 motive să folosești mai mult busuioc în mâncare

mai mult busuioc Imagine   congerdesign prin Pixabay

Niciodată nu e prea târziu să adaugi un plus de savoare meselor tale. Și acă vorbim de arome, a venit timpul să adaugi mai mult busuioc atunci când gătești. Există destule motive să faci acest lucru și o să vorbim despre ele chiar acum. 

De ce să folosești mai mult busuioc? Nu doar pentru că adaugă mai multă aromă pentru orice fel de mâncare unde îl adaugi, dar și pentru că este foarte sănătos și doldora de elemente nutritive. Busuiocul atinge cele mai importante două puncte legate de ce căutăm când ne alegem meniul zilnic. De asemenea, îl poți folosi și la decoratul bucatelor pe care le pregătești.

Și dacă vrei să ai busuioc proaspăt la dispoziție oricând ai chef să gătești, nu ezita să îți iei un ghiveci! Iată cum poți ajuta plantele aromatice la ghiveci să supraviețuiască mai mult.

Sfatul nostru numărul 1 este acesta: cu cât gătești mai puțin busuiocul, cu atât aroma lui este mai delicioasă!

6 argumente pentru mai mult busuioc

1. E foarte nutritiv

Busuiocul ajută antioxidanții din preparatele tale să aibă mai multă forță. Este plin de beta-caroten, luteină și altele. Acestea te ajută să te protejezi împotriva bolilor cronice.

2. Duce limonada la nivelul următor

Vara este sezonul limonadelor de toate felurile și există o mulțime de idei pentru cum să îmbunătățești rețeta de bază. Dacă adaugi busuioc, misiunea ta e completă!

3. Pregătește niște pesto

Ai nevoie de ceva proaspăt în vreme de caniculă? Sosul pesto e o idee excelentă. Folosește frunze de busuioc proaspăt alături de usturoi, nuci de pin, sare, brânză tare și ulei de măsline. Poți face porții foarte mari, pe care apoi să le ții la congelator. Adaugă mai mult busuioc fără frică, sigur o să ai parte de mai multă aromă.

4. Adaugă-l la înghețată

În ultimii ani, am mâncat înghețată cu busuioc în Atena, Praga și București și sunt atât de îndrăgostită de idee, încât vreau sa găsesc asemenea înghețată peste tot. Dacă faci înghețată acasă, nu te sfii să adaugi mai mult busuioc. Experimentează!

5. Adaugă-l la paste

Așa cum ți-ar spune și italienii, nu ai nevoie de mult ingrediente pentru o rețetă de paste excelentă. Încearcă să adaugi doar puțin busuioc, ulei de măsline și s-ar putea ca viața ta să se schimbe în bine.

6. Folosește-l pe pizza

Imediat ce îți scoți pizza făcută în casă de la cuptor, adaugă câteva frunze proaspete de busuioc. Vor adăuga atât de multă aromă în plus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *