Pulpe de pui cu piele crocantă: care este secretul?

pulpe de pui cu piele crocantă Pulpe de pui cu piele crocantă: care este secretul?
Citește mai multe articole despre

Când gătești pui, nu prea există ceva mai plin de savoare decât pulpe de pui cu piele crocantă. De aceea, e esențial să știi cum să le gătești cum trebuie. Iată care este secretul.

Până recent, cu toții credeam că pielița de pui nu este sănătoasă, pentru că are prea multe grăsimi. Însă eu nu pot niciodată să renunț la ideea de pulpe de pui cu piele crocantă. Mi se pare o mare risipă. Ca să nu mai zic că este una dintre cele mai mari plăceri ale mele. Din fericire, oamenii de știință par să îmi valideze preferința. Da, e adevărat că pielița de pui conține grăsimi, însă este vorba despre grăsimi nesaturate, care chiar îți fac bine la inimă. Ca să nu mai spunem că, dacă gătești puiul cu pielița pe el, va fi mai savuros și carnea rămâne mai fragedă.

Cumva „războaiele” pe care le duceam în copilărie cu sora mea, pentru bucata de pui care are o piele mai mare și mai crocantă, par acum justificate. Dar dacă avem informația asta în prezent, ce facem cu ea? Care este secretul pentru pulpe de pui cu piele crocantă? Cum se face?

Dacă vrei mai mult pui, încearcă să faci pui pe sticlă. E la fel de crocant, promitem!

Trucuri pentru pulpe de pui cu piele crocantă

În primul rând, ai grijă ca pielița puiului să nu fie umedă atunci când gătești carnea. Asta înseamnă să folosești un șervet de bucătărie pentru a absorbi umezeala de la suprafața puiului. Dacă ai timp, adaugă sare pe pieliță și lasă puiul la frigider să atragă umezeala din carne.

Apoi ai grijă să adaugi destule arome. Adaugă puțin ulei pe pieliță și folosește verdețuri uscate și condimente. Nu uita de usturoi, este preferatul meu!

Atunci când prăjești puiul, pune-l într-o tigaie care poate fi folosită și la cuptor, cu pielița în partea de jos. Probabil un sfat important este să nu întorci carnea mai mult de o dată. Astfel, pielea s-ar putea lipi de tigaie și apoi rupe. Poți spune adio platoului cu pulpe de pui cu piele crocantă, dacă se întâmplă asta. Lasă puiul să se gătească bine pe prima parte, timp de vreo 10-15 minute, și apoi întoarce-l.

Ultimul pas este să pui tigaia la cuptor pentru încă vreo 15 minute, la temperatura de 230 de grade C. Și masa este gata!

Desigur, trucurile funcționează și pentru piept de pui, și pentru ciocănele, atât timp cât au piele de făcut crocantă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *