5 rețete de ruladă, perfecte pentru a-ți testa abilitățile de bucătar

rețete de ruladă

Vrei să gătești ceva cu care să îți testezi abilitățile din bucătărie, dar care să-ți și ofere satisfacție la final? Poți încerca o rețetă de ruladă. Sau, poate chiar 5 rețete de ruladă! O ruladă este genul de preparat în care pe lângă aragaz/cuptor, vei apuca să-ți folosești și mâinile, ceea ce va fi un lucru extrem de plăcut dacă ești la fel de pasionat de gătit ca noi. Dacă ești nerăbdător să te apuci de treabă, iată mai jos o colecție de 5 rețete de ruladă, perfecte pentru a-ți testa calitățile de bucătar.

Rulada face parte din categoria preparatelor extrem de savuroase. Baza poate fi o carne, un aluat, sau de ce nu, altceva, iar umplutura este mult mai versatilă – putem alege aproape orice din bucătăria noastră. Ruladele pot fi dulci, pot fi sărate, pot fi un fel principal, sau chiar un desert. Rămâne ca tu să alegi preparatul cel mai aproape de sufletul (sau stomacul) tău. De aceea, rețetele din colecție sunt cât se poate de diverse. Știm că ești deja curios, așa că nu-ți vom mai pierde timpul!

5 rețete de ruladă, perfecte pentru a-ți testa abilitățile de bucătar

1.Ruladă de cașcaval cu legume

Nelipsitul cașcaval… este acel ingredient a cărui prezență garantează gustul nemaipomenit al oricărui preparat. Astăzi l-am folosit ca ingredient principal într-o ruladă numai bună de servit ca un aperitiv. Ca umplutură, am ales un amestec de legume și cremă de brânză. A rezultat astfel un aperitiv vegetarian delicios.

2.Ruladă de pâine cu piept de pui și brânzeturi

Despre această ruladă putem spune că este un preparat cu adevărat gustos! Este foarte ușor de făcut și are ca elemente principale felii de pâine toast, piept de pui și cremă de brânză, totul aromat cu mult usturoi, oregano și unt topit. Ne-am dorit și mai mult de la acest preparat și l-am îmbunătățit cu parmezan și câteva felii de brânză Cheddar.

3.Ruladă de pui umplută cu fasole și chorizo

I-am dat acestui pui puțină savoare latină, și haideți să vedeți cum! Am pregătit o umplutură delicioasă pentru această ruladă, având în compoziție fasole, ceapă, usturoi și nemaipomenitul salam chorizo. Aroma lui ușor afumată și picantă va da puiului acel plus de gust de care are nevoie. Nu uita să aromezi sosul cu cimbru, boia și vin alb.

4.Ruladă de porc cu mere și spanac

Savuros, cărnos, și cu o umplutură delicioasă! Cam așa am putea rezuma în câteva cuvinte acest preparat. Este un mușchi de porc umplut cu măr, spanac și hribi. Ca o sugestie de servire, vă recomandăm să serviți rulada în felii subțiri.

5.Ruladă cu banane și cremă de brânză

Un desert cu banane și cremă de brânză? Atunci sigur v-am captat atenția! Desertul vine sub forma unei rulade, cu un aluat în care am introdus banane, chipsuri de ciocolată și alte câteva ingrediente specifice aluaturilor. Umplutura este alcătuită din cremă de brânză, zahăr pudră și vanilie. Încercați, fiindcă sigur n-o să regretați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *