5 rețete de Paște cu miel și un desert cu… „ouă”

rețete de Paști

Dacă faci parte dintre cei pentru care Sfintele Paști nu sunt posibile fără carnea de miel, află că ți-am găsit 5 rețete de stă mielu-n coadă. Sunt pentru toate preferințele: și pentru cei care vor tradiție pură în farfurie, dar și pentru cei dintre voi care și-ar dori tradiția îmbinată cu un pic de clasă. Și nu vă grăbiți să ziceți “Săru’ mâna pentru masă!”, pentru că mai avem și desert.

Începem cu un stufat pe care nu am vrut să-l scădem prea mult, băgăm la cuptor vreo două pulpe de miel, apoi continuăm cu cotlete și costițe, tot de miel. Încheiem cu un desert: ouă făcute (chiar) de tine, nu de vreo găină.

5 rețete de Paște plus un desert

1. Stufat de miel

Un preparat care nu lipsește de obicei de pe masa de Paște, acest stufat este o rețetă numai bună pentru a vă bucura de gustul deosebit al cărnii de miel. Și nu trebuie să fie neapărat Paștele pentru a îl găti. Preparatul nostru este puțin mai lichid, și are câteva twisturi surprinzătoare pe care de-abia așteptăm să le descoperiți.

stufat-de-miel

2. Pulpă de miel cu sos pesto

În perioada asta o pulpă de miel este exact ceea ce ne trebuie. Tocmai de aceea ne-am gândit să cumpărăm una și s-o băgăm o vreme la cuptor. Am aromatizat-o, bineînțeles, așa cum îi șade bine cărnii de miel și am pregătit la ea un sos pesto ceva mai special (am pus și mentă).

pulpă-de-miel-cu-sos-pesto

3. Pulpă de miel cu cartofi la cuptor

Chiar dacă Paștele poate a trecut sau este încă departe, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura oricând de savoarea incomparabilă a cărnii de miel. Pulpa este masată bine cu ulei și condimente, apoi acoperită cu folie și dată la cuptor pentru 3 ore la foc mic, ce va ajuta mult la frăgezirea cărnii. Ca garnitură, nu vă chinuiți și serviți-o cu o porție de cartofi la cuptor. Nimic mai simplu!

pulpa-de-miel-la-cuptor-cu-cartofi

4. Cotlete de miel în crustă aromatizată

Nu știm alții cum sunt, dar noi parcă am ronțăi mai mereu la cotlete. De miel de data asta. Și cum să nu ronțăi după ce le-ai prăjit la tigaie, le-ai dat prin muștar și le-ai acoperit cu un amestec de pesmet, mentă și pătrunjel, iar apoi le-ai lăsat la cuptor exact cât trebuie?

cotlete-de-miel-in-crusta-aromatizata

5. Costițe de miel cu ghimbir și sos de soia

N-ai poftă câteodată să rozi carnea bună direct de pe os? Dacă ți s-a făcut poftă, atunci încearcă rețeta asta de costițe de miel prăjite. Mai întâi le marinezi într-un amestec aromat cu portocală, lămâie, ghimbir și sos de soia, apoi le prăjești oleacă, pentru ca mai apoi să “uiți” de ele la cuptor 30 de minute. Poți să le mănânci așa sau împreună cu couscous sau cu pilaf.

costite-de-miel-cu-ghimbir-si-sos-de-soia

6. Ouă de ciocolată umplute cu cremă

Și ce-ar fi dacă ți-ai face singur/singură ouăle de ciocolată atât de îndrăgite de cei mici (și nu numai)? Este destul de ușor. Ai nevoie de atâtea baloane câte ouă vrei să pregătești, de un carton pentru ouă și de câteva ingrediente “secrete”. Urmează pașii și vei vedea că, spre deosebire de ouăle de ciocolată din comerț, ale tale vor avea și gălbenuș și albuș.

oua-de-ciocolata-umplute-cu-crema

Și, n-am uitat, “Hristos a Înviat!”

Dacă totuși nu gustați miel, intrați aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *