5 rețete de chifteluțe pentru cei mari și mici

Chiftele vegane cu gust de carne în meniul Ikea, de anul viitor

  Cui nu-i plac chiftelele? Nu văd nicio mână ridicată, așa că o să presupun că toată lumea le iubește la fel ca mine. Și nu mă mir deloc, pentru că există multe rețete de chifteluțe, foarte variante, care folosesc tot felul de ingrediente și care pot merge și pentru regimul vegetarian. 

  Și noi avem „di tăti” pe site, dar de data aceasta am ales cinci, care să fie pe gusturile tuturor. Aveți grijă să nu le mâncați pe toate în același timp!

  5 rețete de chifteluțe de încercat

  1. Chifteluțe de curcan la cuptor

  Sigur că se numără printre preferatele tuturor, dar chiftelele nu sunt văzute neapărat ca un preparat dietetic. Însă, putem să jonglăm puțin cu rețeta. Putem alege o carne cu un conținut de grăsimi redus (cum ar fi curcanul), și să evităm prăjirea. Veți vedea că chifteluțele gătite la cuptor sunt cel puțin la fel de gustoase.

  Chifteluțe de curcan la cuptor

  2. Pârjoale moldovenești

  Această rețetă de pârjoale moldovenești este ceea ce noi numim mancare ca la mama acasă. Pentru cine nu e încă familiarizat, pârjoalele sunt asemănătoare cu chiftelele având ca element comun carnea tocată. Diferă prin compoziție (conțin cartof și pâine), dar și prin mărime. Le puteți servi cu orice garnitură preferați, nouă ne plac la nebunie cu piure de cartofi!

  3. Chifteluțe de morcovi și cartofi

  Chifteluțele vegetariene pot fi consumate ca atare, dar pot fi servite și ca garnitură sau ca aperitiv. În cazul de față folosim morcovi și un cartof mai mare și aromatizăm cu ceapă și pătrunjel. Urmează pașii și în 45 de minute masa-i gata.

  Chifteluțe de morcovi și cartofi

  4. Chifteluțe de pește

  Pentru a avea parte de cele mai fragede chiftele, încercați o compoziție pe bază de carne de pește tocată. Amestecați cu pâine înmuiată pentru textură, cu ou și cu nelipsitele ceapă și usturoi, aromatizați și prăjiți. Nu-i așa că-s bune?

  5. Salată cu paste și chifteluțe

  Vreți să mâncați ceva gustos astăzi? Haideți să facem împreună o salată cu paste și chiftele. Dar, acestea nu sunt niște chiftele obișnuite. Pentru mai multă savoare, am adăugat în amestecul de carne puțină carne de cârnați și câteva linguri de humus. Suntem siguri că o să va placă!

  Salată cu paste si chifteluțe

  Dacă nu v-ați astâmparat foamea, mai avem idei pentru voi! Iată 5 salate sănătoase de încercat vara asta.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *