9 aluaturi esențiale pentru începătorii în bucătărie

5 aluaturi esențiale pentru începătorii în bucătărie 5 aluaturi esențiale pentru începătorii în bucătărie

    Să faci un aluat pare a fi câteodată cel mai intimidant lucru din lume. Un pas greșit și… nu-ți iese deloc. Dar următoarele aluaturi esențiale trebuie să-ți iasă, mai ales dacă exersezi cât mai mult și urmărești instrucțiunile cu atenție. 

    Vrei să faci o plăcintă, pizza, clătite sau clătite americane? Le putem considera pe toate aluaturi esențiale, pentru că mesele rezultate (sau deserturile) sunt iubite de toată lumea. De aceea ne-am gândit să te ajutăm să faci primii pași în această direcție și le-am strâns pe toate într-o listă pe care o găsești mai jos. Gătit plăcut!

    9 aluaturi esențiale de exersat

    1. Aluat pentru clătite

    Parcă ar merge bine niște clătite la desert, nu-i așa? Pentru asta vă trebuie, pe lângă umplutură, aluatul pentru clătite. Nimic mai ușor. Urmând pașii de mai jos veți fi gata în cel mult un sfert de oră cu un aluat cu aromă de vanilie. Puneți și apă minerală în compoziție pentru un rezultat mai… pufos.

    2. Aluat pentru plăcintă

    Știm cu toții că plăcintele nu sunt tocmai ușor de preparat. Chiar dacă nu vă ies de la prima încercare, nu este un capăt de lume așa că mergeți înainte. Noi vă arătăm azi pasul unu și poate cel mai important: cum să faceți aluatul. Haideți la treabă!

    3. Aluat clasic pentru pizza

    Nu este bine să știi să-ți faci singur o pizza cu ce vrei tu? Normal că da, mai ales că nici nu este greu. Dar mai întâi trebuie să știi cum se prepară un aluat simplu pentru pizza. Ai nevoie doar de puțin timp și răbdare. Urmează pașii și vei afla.

    Aluat clasic pentru pizza

    4. Aluat clasic pentru pâine

    Sigur, să faci o pâine acasă de la zero nu este chiar floare la ureche. Dar asta nu înseamnă că nu putem încerca, măcar din când în când. Poate durează puțin, dar la final sigur merită, pentru nimic nu se compară cu gustul pâinii făcute în casă. Și nici cu acea crustă!

    Aluat clasic pentru paine

    5. Aluat pentru clătite americane

    Aveți 15 minute la dispoziție? Fiindcă doar atât vă trebuie ca să vă preparați singuri aluatul pentru clătitele americane, așa numitele “pancakes”. Spre deosebire de ale noastre, sunt mai groase și se servesc cu diferite toppinguri și nu cu umplutură. Nouă ne e greu să spunem care sunt mai bune. Voi ce părere aveți?

    Aluat pentru clătite americane

    6. Foietaj de casă

    Știm că-ți plac foietajele! Ce-ar fi să ți le faci singur/singură cu ingrediente de calitate, alese și cumpărate de tine? Este doar un pic mai complicat decât aluatul simplu, dar numai un pic. Ai să vezi.

    7. Aluat pentru tarte sărate

    Poate vi se pare convenabil să cumpărați aluaturi gata făcute din magazin. Sunt destul de ieftine și vă scutesc de multă muncă și timp consumat. Dar, pentru cei care vor să facă o tartă sau plăcintă de la zero, aceasta este rețeta potrivită pentru voi. Aluatul e gata cam în 90 de minute, deci tot ce vă rămâne de făcut este să găsiți umplutura potrivită.

    Aluat pentru tarte sarate

    8. Aluat pentru tarte dulci

    Vă e poftă de ceva dulce? Haideți să facem împreună o tartă. Până să ajungem însă la umplutură, trebuie să ne ocupăm de partea mai grea, și anume aluatul. Dacă vreți să îl faceți voi acasă e perfect, fiindcă avem aici o rețetă perfectă. Aluatul este gata cam în 90 de minute și este numai bun a fi umplut cu ingrediente dulci.

    Aluat pentru tarte dulci

    9. Aluat opărit pentru eclere și choux

    Bineînțeles că eclerul poate fi considerat cu ușurință una dintre cele mai gustoase prăjituri create vreodată. Având în vedere originea sa, nici nu e mare surpriză. Dar dacă încercați să pregătiți singuri așa ceva? E ușor, întâi aluatul! Haideți să vedem.

    Aluat opărit pentru eclere și choux

    Bine, poate nu toate acestea sunt aluaturi esențiale, dar e bine să le învățați oricum! Nu știți niciodată când apar oaspeți neașteptați la ușa voastră.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *